Moglo je i bolje...

Fudbaleri reprezentacije Srbije porazom su započeli takmičenje u Ligi nacija, pošto je na stadionu „Rajko Mitić“ Norveška bila bolja sa 1:0 na otvaranju 4. grupe B divizije Lige nacija golom Erlinga Holana.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka meča bilo je jasno da neće biti lakih 90 minuta za izabranike Dragana Stojkovića, pošto su fudbaleri Norveške dobili većinu duela, a „orlovi“ imali velikih problema da stvore bilo kakvu iole ozbiljniju šansu pred golom ekipe iz Skandinavije.

Prvu veliku šansu imala je Norveška u 19. minutu, kada je Erling Holan stigao do jedne ničije lopte, dojurio do gola Srbije i sa desetak metara raspalio, ali je to učinio veoma loše, pa je ona prohujala visoko preko gola.

Osam minuta kasnije promenjen je rezultat. Lepa akcija, centaršut sa desnog boka i lagana egzekucija Holana donela je Norveškoj minimalnu prednosti, ali i probudila igrače u crvenoj opremi.

Zaigrali su igrači Srbije nešto bolje, u 31. minutu mogli do poravnanja, ali su Filip Kostić i Aleksandar Mitrović zasmetali jedan drugom, potom su u 33. minutu Mitrović prvo zamalo zakasnio na centaršut Lazovića, potom glavom lepo zahvatio loptu, no ostalo je 1:0 za goste, da bi u 36. nakon centaršuta sa desnog boka pokušao makazicama da donese izjednačenje, ali je najlepši momenat prvog dela meča prošao bez efekta.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja, a početkom drugog viđen je nalet Srbije. Izblokiran je Mitrović, potom se isto dogodilo i nakon udarca Luke Jovića, koji je ušao u drugom delu, te Sergeja Milinković-Savića, a nakon sat vremena igre „orlovi“ su tražili penal nakon starta nad Dušanom Tadićem. no nakon VAR provere nije bilo najstrože kazne, ali jeste kartona za Aleksandra Mitrovića zbog prigovora.

Od tog momenta igrači Srbije su pomalo pali, Norvežani odbijali nalet, a u 78. minutu još jednom je postojala nada da bi mogao da bude dosuđen penal, ali ga nije bilo uprkos tome što je jedan od defanzivaca gostiju igrao rukom u kaznenom prostoru.

Na kraju, 1:0 za Norvešku na otvaranju takmičenja u Ligi nacija, dok Srbiji očekuje da se protiv Slovenije za tri dana vrate na pobednički kolosek, pošto su prethodna dva meča (uključujući prijateljski susret sa Danskom) okončali neuspešno.

Nakon toga, 9. juna Srbija ide na megdan Šveđanima, pa slede utakmice protiv Slovenije u Ljubljani 12. juna, da bi poslednje dve bile odigrane u septembru – 24. protiv Šveđana u Beogradu, te 27. protiv Norvežana u Oslu.

Srbija – Norveška 0:1 (0:1)

(Holan 27)

Stadion: „Rajko Mitić“; Sudija: Pavel Račkovski (Poljska)

Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković (od 75. Eraković), Pavlović, Lazović (od 69. Živković), Kostić (od 69. Radonjić), Lukić (od 69. Grujić), Gudelj (od 46. Jović), S. Milinković-Savić, Tadić, A. Mitrović

Norveška: Niland, Pedersen, Strandberg, Ostigard, Meling, Odegar, Orsnes (od 76. Torstved), Berge (od 76. Dehli), Eljunusi (od 88. Rijerson), Holan (od 67. Tornsbi), King (od 46. Serlot)

Srbija - Norveška 0:1