Foto: REUTERS/Ints Kalnins

Dobro je...

Fudbaleri reprezentacije Srbije savladali su Litvaniju u utakmici 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu rezultatom 3:1 (3:1) i tako nastavili put ka smotri najboljih selekcija „starog kontinenta“ koja će 2024. godine biti održano u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ...

Srbija je u samu utakmicu ušla veoma loše, nisu „orlovi“ uprkos inicijativi uspevali da ozbiljnije ugroze gol Litvanije sve do 17. minuta, kada je Filip Mladenović veoma lepo centrirao, ali Miloš Veljković nije uspeo da glavom loptu sprovede u mrežu, pošto je lopta završila pored gola iako je bio sam na petercu.

Ipak, situacija je popravljena četiri minuta kasnije kada je Mladenović još jednom centrirao, a Aleksandar Mitrović visokim skokom pogodio za 1:0.

Mitrović je mogao do drugog gola u 28. minutu, ali je uprkos sjajnoj reakciji i „ukradenoj“ lopti golman domaćih Edvinas Gertmonas uspeo da spreči drugi pogodak u svojoj mreži.

Spasa po njega ipak nije bilo četiri minuta kasnije, kada je ponovo Mladenović centrirao nakon prelepog pasa Dušana Tadića u prostor, a Mitrović glavom lagano zatresao praznu mrežu.

Diktirali su dešavanja igrači Srbije u tim trenucima, pa je u 43. minutu Tadić iskoristio lošu postavku igrača Litvanije, loptu „proturio“ iza leđa poslednje linije a Mitrović taj pas iskoristio da se po treći put upiše u listu strelaca.

Foto: AP Photo/Mindaugas Kulbis

To kao da je na trenutak omamilo izabranike Dragana Stojkovića, pa su već ui narednom naopadu morali da vade loptu iz svoje mreže nakon očajne reakcije čitave odbrane i pogotka Gistasa Paulauskasa.

Srbija je tu prednost rutinski čuvala u drugom deli meča, propustili su odlične prilike Nemanja Gudelj, potom i Mladenović, a najbolju šansu je imao Ivan Ilić nakon pasa Sergeja Milinković-Savića, no njegov pokušaj je otišao pored gola.

Na kraju, 3:1 i pobeda vredna poravnavanja sa Mađarskom na prvoj poziciji, pa će „orlovi“, nakon kiksa i poraza od Mađarske 2:1, imati šansu da upravo protiv Mađara 14. oktobra dođu u situaciju da eventualnom pobedom naprave veliki korak ka mestu na Evorpskom šampionatu.

Trenutno, Mađarska i Srbija imaju po deset bodova, Crna Gora osam.


Litvanija – Srbija 1:3 (1:3)

(Paulauskas 45 – Mitrović 21, 32, 43)

Stadion: Dariaus ir Gireno (Kaunas); Sudija: Saša Stegeman (Nemačka)

Litvanija: Gertmonas, Lasickas, Lekijatas, Girdvainis (46. Kazukolovas), Beneta (73. Sirvis), Verbickas (46. Novkovas), Gineitis, Slivka, Golubickas (46. Remeikis), Černih, Paulauskas (78. Jankauskas)

Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Babić, Živković (73. S. Mitrović), Gudelj, Ilić, Mladenović (84. Radonjić), Tadić (84. Samardžić), S. Milinković-Savić (88. Račić), A. Mitrović (73. Vlahović)


Standings provided by Sofascore

Litvanija - Srbija 1:3 (1:3)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare