Foto: Tanjug / AP Photo

Koreografija na meču Trabzona ostavila je sve bez daha.

Tursku i Siriju su šestog februara pogodila dva razorna zemljotresa i razmere katastrofe se i dalje otkrivaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Na desetine hiljada žrtava ostalo je zatrpano u ruševinama zgrada i kuća, pa su vatrogasci i spasioci sa svih strana sveta krenuli da pomognu u Karamanmarašu, Malatiji, Hataju i drugim gradovima teško pogođenim tragedijom.

U Tursku je krenuo i spasilački tim iz Srbije koji je tamo proveo osam dana, spasao tri života i pronašao 23 tela. Po odlasku iz Turske ispraćeni su uz posebnu zahvalnost turskog naroda, a u Srbiji su ih dočekale porodice na aerodromu.

Ipak, za zastavu Srbije se nije našlo mesto na posebnoj koreografiji navijača Trabzona na meču Lige konferencija sa Bazelom.

„Hteli smo da se zahvalimo celom svetu i da pošaljemo poruku, da objavimo u koliko se teškoj situaciji nalazimo i to pokažemo i domaćim i stranim medijima. Počeli smo da radimo koreografiju ovako. Imali smo ograničeno vreme i krenuli smo sa tim čim smo se vratili. Bilo je i umora, hladnoće na stadionu. Bilo je raznih teškoća. Mislim da smo svetu dali poruku koju smo hteli. Zahvani smo celom svetu“, rekao je Muhamed Onur Jazići, jedan od organizatora čitave koreografije, a prenela je Anadolija.

Na dirljivoj koreografiji oslikan je lik spasioca koji drži dete u rukama, dok su mu na šlemu poređane zastave dela zemalja koje su pomogle.

Jazići je potom istakao i da je koreografiji dodat pas Proteo koji je nastradao u naporima da pomogne ljudima, te da je time postao jedan od simbola borbe i potrage za živima.

„Pokazali smo veliko jedinstvo i sa navijačima drugog tima na tribinama. Mi smo jaka nacija i bili smo zajedno bez obzira na boje koje nosimo u teškim trenucima. Ljudi su psihološki loše, svi traže podršku. Kad se zbližimo, to nam daje moral da osetimo da smo jaki. To je bilo dobro, daje nadu. Tera vas da nastavite dalje. Proći ćemo kroz ovo, ali će efekti ostati dugo“, naglasio je Jazići.

BONUS VIDEO: Kobno Izletanje Stojkovića i poraz njegove Al Feihe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare