Foto: EPA-EFE/STR
Foto: EPA-EFE/STR

Srbija u teškoj grupi

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je rivale u grupnoj fazi Mundijala u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će igrati u grupi G zajedno sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Prvi meč na Mundijalu „orlovi“ će igrati protiv Brazila 24. novembra.

Nakon toga, 28. novembra, Srbija će imati možda i odlučujući meč sa Kamerunom.

Kamerunci su bili organizatori Afričkog kupa nacija početkom godine, a zauzeli su treće mesto nakon penal serije i pobede nad Burkinom Faso.

Igraju veoma atraktivan i napadački fudbal, a odlazak na Mundijal obezbedili su na fantastičan način pošto su nakon dvomeča i produžetaka slomili Alžir i to u poslednjim trenucima meča.

Heroj je bio Toko Ekambi, krilni napadač Liona, a pored njega glavne pretnje su Vinsent Abubakar i Erik Čupo-Moting.

Zanimljivo je da za Kamerun nastupa i Leandre Tavamba, koji je pre četiri godine nastupao za Partizan i to sa velikim uspehom, a postao je i ljubimac navijača.

Slaba tačka im je odbrana, o čemu govori i podatak da su samo jednom od početka godina sačuvali mrežu netaknutom. Odbrambeni igrači su malo poznati fudbalskoj javnosti, a najzvučnije ime je golman Andre Onana.

Andre Onana, Foto: EPA-EFE/Michael Regan

Onana je saigrač Dušana Tadića u Ajaksu, a ujedno je i drugi najskuplji fudbaler svoje reprezentacije – 15 miliona evra.

Ukupna vrednost reprezentacije je 127,45 miliona evra prema „Transfermarktu“, a najviše se ceni vezista Andre Angisa, koji igra u Napoliju i vredi 30.000.000.

Srbija i Kamerun odmerili su snage samo jednom u istoriji i to 2010. godine kada je naša selekcija slavila sa 4:3 u prijateljskom meču.

Kamerunu je ovo osmi Mundijal, a poslednji put su na svetskoj smotri učestvovali 2014. godine kada su doživeli tri poraza u grupi – od Hrvatske, Brazila i Meksika.

BONUS VIDEO Dušan Tadić o plasmanu Srbije na SP u fudbalu u Kataru 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar