Aleksandar Mitrović, Lazar Samardžić i Nemanja Matić Foto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Nicola Ianuale / Alamy / Alamy / Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vrelo fudbalsko leto.

Ne tako davno, Lazar Samardžić je postao reprezentativac Srbije, a sada je na redu došao i transfer karijere. Lazar Samardžić će kako javljaju provereni insajderi od sledeće sezone nositi dres Intera posle transfer sage koja je trajala danima.

Vrednost njegovog transfera će iznositi oko 16 miliona evra, a sada ga očekuju medicinski pregledi, a ukoliko u ponedeljak ili utorak sve prođe kako bi trebalo, potpisaće ugovor sa Interom na pet godina.

PROČITAJTE

Momak rođen u Berlinu prethodno je igrao za Hertu i Lajpcig, odakle je 2021. godine stigao u Udineze i postao jedan od najboljih mladih vezista lige. On će tako postati deveti fudbaler iz Srbije koji je nastupao za tim iz „grada mode“, pošto su pre njega za Inter igrali Dejan Stanković, Siniša Mihajlović, Alen Stevanović, Nemanja Vidić, Zdravko Kuzmanović, Adem Ljajić, Aleksandar Kolarov i Vladimir Jugović.

A , kada je delovalo da se sve smirilio u slučaju Aleksandra Mitrovića i njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju, jedan odlazak na aerodrom je pokrenuo novu lavinu.

Dugo je izgledalo kao pitanje trenutka kada će Mitrović potpisati za Al Hilal i pridružiti se Sergeju Milinkoviću-Savićću koji već dominira u Saudijskoj Arabiji, ali je onda sve utihnulo.

Mitrović je čak i bojkotovao treninge kluba, da bi se ipak vratio u trenažni proces i čak zaigrao za Fulam u prijateljskom meču na kojem je bio izviždan.

Sada su ponovo pokrenute glasine o njegovom odlasku u Saudijsku Arabiju.

Aleksandar Mitrović Foto: News Images LTD / Alamy / Alamy / Profimedia

Naime, jedan korisnik Tvitera je objavio snimak Mitrovića na aerodromu na kojem je srpski fudbaler sa koferima i napisao da se napadač Fulama uputio na terminal odakle se leti za zemlje Golfskog zaliva i da to znači da je transfer verovatno dogovoren.

Ubrzo je stigla drugačija verzija da je Mitrović otputovao za Srbiju na kraći put, a da je dogovor Al Hilala sa Fulamom samo verbalno postignut i da Englezi odugovlače sa transferom.

Nikome nije jasno šta se dešava, ali saga definitivno nije gotova.

Pomalo neočekivano je pokrenuta i priča o Nemanji Matiću koji ima ugovor sa Romom do sledećeg leta.

Francuski mediji navode da su u toku pregovori predstavnika dva kluba, a Ren će učiniti sve da što pre realizuje ovaj transfer. Takođe, navodi se da je Matić želi da nastavi karijeru u Renu. Srpski fudbaler u Romi godišnje zarađuje četiri miliona evra.

Sajt „Kvest Frans“ navodi da bi Matić u Renu trebalo da zameni Leslija Ugočukvua, koji je prešao u Čelsi.

Matić je u Romu stigao 2022. godine, a pre toga je igrao za Mančester junajted, Čelsi, Benfiku, Vitese, Košice i Kolubaru. On je prošle sezone odigrao 50 utakmica za Romu i postigao je dva gola.

Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

U sukob sa klubom poput Mitrovića ušao je i reprezentativni golman Đorđe Petrović koji odlično brani u kontinuitetu u poslednjih godinu dana i veoma je zaslužan za drugo mesto Nju Inglanda na Istoku MLS lige. Dobre partije nisu ostale nezapažene pa su iz Evrope stigle brojne ponude za njega, poslednje od Notingem Foresta i Nanta, ali je klub sve odbio.

I tu je nastao spor, Petrović bi da se vrati u Evropu jer je afirmacija i bila cilj odlaska u MLS, ali trener Brus Arena, nekadašnji selektor „jenkija“ nije hteo ni da se pregovara. Srpski golman je bio deprimiran i ljut zbog toga, nije trenirao, pa je njegova dalja sudbina u klubu neizvesna.

Priča o prelasku Dušana Vlahovića u Čelsi gotovo da je dosadila svima. Srpski reprezentativac uredno trenira sa Juventusom dok čeka rasplet priče.

Insajderi se utrkuju ko će pre da donese inofrmaciju o njegovj selidbi u London, ali za sada nema nikakvih zvaničnih informacija.

Navodno je Čelsi spreman da ponudi novac u paketu sa Romeluom Lukakom, ali je za sada sve ostalo na nivou spekulacija.

BONUS VIDEO: Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar