Foto: Tanjug/AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Neverovatno, može se reći samo, neverovatno šta se sve dogodilo u fudbalskoj utakmici u Americi.

Meč između Orlanda i Njujorka će sasvim sigurno ući u anale istorije najvažnije sporedne stvari na svetu zbog niza bizarnih događaja koji su obeležili duel osmine finala plej-ofa Istočne konferencije.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica je posle 90 minuta završena rezultatom 1:1, u produžecima nije bilo golova, pa se moralo pristupiti izvođenju penala.

Vredi napomenuti da su oba gola viđena u prvih deset minuta meča, Nani je iz penala u petom minutu doneo prednost Orlandu, a 180 sekundi kasnije je izjednačio Maksim Šano.

Za 120 minuta utakmice viđena su ukupno 42 šuta na gol, jedan crveni karton, osam žutih i pregršt šrilika na obe strane, ali su pobednika morali da odlučuju penali.

I tu se dogodio potpuni spektakl.

Prvi jedanaesterac je promašio Maksimilijano Morales, fudbaler Njujorka, usledilo je sedam uzastopnih pogodaka, a onda je Pedro Galese, golman Orlanda odbranio penal kojim je odveo Orlando u polufinale.

Za kratko…

VAR sistem je signalizirao da je Galese izašao sa gol-linije ranije nego što je bilo dozvoljeno, pa je od arbitra dobio drugi žuti karton, pošto je prvi zaradio u 103. minutu.

Dakle, ni golmana, ni prolaska dalje za Orlando, zbog VARa.

I tu nije kraj.

Orlando je napravio izmenu, Brajan Rou, rezervni golman je stao među stative, ali sudije nisu imale pojma da li ekipa ima pravo na to.

Rou je stao na gol, pa vratio se na klupu, pa opet otišao među stative, da bi na kraju fudbaler Rodrigo Šlegel uzeo rukavice…

Njujork siti je postigao pogodak, Nani je promašio za Orlando na drugoj strani, drama je nastavljena sa dva gola, ali je potom Šlegel odbranio šut Tonarinsona.

Fudbaleri Orlanda su mislili da je gotovo, ali je na kraju Mičel morao da potvrdi prolaz dalje…

Ponovićemo – neverovatno, ali je ovo scenario koji samo fudbal može da režira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar