Foto: Nikola Mitic /Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak u 23. kolu Superlige Srbije 2:1 na Gradskom stadionu u Subotici.

PROČITAJTE JOŠ

Dobar meč, tokom većeg dela kvalitetna i kompaktna ekipa Spartaka popustila je tek pri kraju mada je čuvala prednost punih pedesetak minuta.

Zvezda je ređala šanse i zasluženo postigla dva gola, a mogla je i više da domaći nisu imali i malo sreće i solidnog Dujmovića na golu.

Beograđanima je preokret doneo Seku Sanogo, momak koji je ušao kao rezervista u drugom poluvremenu, rešenom za osam minuta od 80. do 88.

Spartak je koristio svoje šanse, Zvezda (uglavnom) nije. Tako se ukratko može opisati i prvih i drugih 45 minuta na Gradskom stadionu u Subotici.

Dijego Falčineli je ušao u mod kada ne može da pogodi ništa, iako je bio u više ozbiljnih situacija, Milan Rodić je fantastično centrirao, a Filipo Falko je odigrao svega 27 minuta.

Dinamično prvo poluvreme počelo je presingom domaćih igrača, a prvo „opipavanje pulsa“ golmana Dujmovića je u sedmom minutu izveo Njegoš Petrović.

Veljko Nikolić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vezista crveno-belih je pucao sa 25 metara, a Dujmović se već tada zagrejao za ono što će uslediti. Igrači Spartaka su od starta grubo igrali sa Filipom Falkom, pa je Šimura posle starta nad njim i Falčinelijem u desetom minutu „požuteo“.

Dijego u 14. minutu dobija pas sa krila od Mirka Ivanića i sa linije šesnaesterca šutira malo pored gola. Spartak je imao sreće u toj situaciji, a u 22. minutu imao je prisebnog Dujmovića.

Falko je primio idealan centaršut Rodića pred petercem, primio je loptu grudima i onda iz prve šutirao u padu. Udarac nije bio dovoljno jak i golman je odbranio.

Stanković ga je zarotirao za El Fardu Bena u 27. minutu, a Spartak u 35. postiže gol posle jednostavne i lepe akcije.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Šimura po zemlji do Srećkovića, ovaj je sačekao pravi trenutak da pored Milunovića provuče pas u sredinu za Nikolu Furtulu, a ofanzivac Spartaka je hladnokrvno „bocnuo“ loptu preko Borjana za 1:0.

Završnica prvog dela igre očekivano je pripala gostima, ali su ostali slabi ili neprecizni u šutu. Tako je bilo u 39. minutu posle udarca glavom Falčinelija, ali i u 42. kada je ciljao preko gola sa desetak metara.

Pred poluvreme promašio je još jednu izglednu šansu, pa je utisak da je Zvezda pokazala više, ali to semafor do 45. minuta nije oslikavao.

Početkom drugog dela igre Zvezda je ugurala Spartak u „bunker“ u prvih pet, šest minuta, ali nije opasno pretila.

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Spartak je uzvratio u 53. minutu brzom kontrom u kojoj je Šimura proigrao Furtulu između dvojice igrača crveno-belih, Furtula je ostao sam ispred Borjana, ali je bio i u ofsajdu.

Prava drama desila se između 65. i 67. minuta kada je Zvezda imala možda i najbolje šanse. Tada je Gajić centaršutem pogodio stativu, lopta se odbila i crveno-beli su je šutnuli ka okviru gola.

Tamo je bio Dunđerski koji je sprečio pogodak pored savladanog golmana. Samo minut i po kasnije Ben je gađao preko gola iz akcije, a onda u 72. minutu i iz slobodnog udarca posle faula nad Veljkom Nikolićem.

Kako je vreme odmicalo, videlo se da Zvezda sve jače napada i gol je nekako „visio u vazduhu“, iako je promašila sijaset šansi. Tek u 80. minutu je svojim golom Mirko Ivanić probio „led“.

Korner sa leve strane išao je na glavu Milunovića, ovaj je glavom prebacio na drugu stativu za Ivanića i crnogorski internacionalac je samo ugurao loptu u gol.

Za potpuni preokret pobrinuo se Seku Sanogo. On je takođe iz prekida zatresao mrežu rivala i pogodio je malu mrežu udarcem glavom.

Time je postavio i konačan rezultat, a Zvezda je upisala 20. pobedu, pa sada sa 62 boda ostaje na prvom mestu tabele Superlige.

Spartak – Crvena zvezda 1:2 (1:0)

(Furtula 35 – Ivanić 80, Sanogo 88)

Stadion: Gradski stadion Gledalaca: Bez prisustva publike Sudija: Lazar Lukić

Spartak: Dujmović – Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Milošević – Marčić, Šimura – Savković, Tufegdžić, Srećković – Furtula. Trener: Vladimir Buač.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Rodić – Petrović, Nikolić, Ivanić, Falko – Falčineli, Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

Superliga Srbije, 23. kolo:

Mladost Lučani – Vojvodina 1:1 (0:1)

(Bojović 63p – Vukadinović 19)

Napredak – Inđija 1:0 (0:0)

(Bačanin 81 )

Partizan – Radnik 3:0 (0:0)

(Vujačić 44, Šćekić 54, Asano 63)

Proleter – Metalac 1:2 (1:1)

(Leandro 31 – Vasilijević 7, Maksimović 57)

Spartak – Crvena zvezda 1:2 (1:0)

(Furtula 35 – Ivanić 80, Sanogo 88)

Ponedeljak

15.00 Javor – Novi Pazar

15.00 Mačva – Radnički Niš

15.00 TSC – Bačka

15.00 Voždovac – Rad

Subota

Čukarički – Zlatibor 2:0 (0:0)

(Šapić 53, Brimančević 55)

Drugo poluvreme:

90+4 KRAJ! Zvezda prekidima rešila meč

Iako je bio bolji u igri u polju, tim Dejana Stankovića je tek iz prekida pronašao svoju „sreću“ i pogodio mrežu Dujmovića.

88′ GOOOOOL! Sanogo pogađa za 2:1

Rezervista donosi potpuni preokret ekipi Zvezde. Ben je izveo loptu iz kornera, Sanogo je skočio na levoj strani i bio je precizan.

84′ Prečka!

Ben je pogodio prečku posle karambola u kaznenom prostoru Spartaka neposredno posle gola svog tima. Tufegdžić je u kontri na drugoj strani izgubio snagu u duelu sa Pankovim, pa je Borjan ostao bez opasnosti.

80′ GOOOOOL! Zvezda poravnava na 1:1

Ivanić sa druge stative glavom postiže gol. Milunović mu je prebacio loptu posle kornera sa leve strane, a Ivanić je ostao neometan i uspeo je da savlada Dujmovića i iskoristi jednu od mnogobrojnih prilika gostiju.

75′ Žestoki naleti Zvezde

Ovog puta šut Gavrića sa desne strane i odbrana Dujmovića, pa pokušaj Bena i slalom pa udarac Ivanića. Spartak se grčevito brani.

72′ Neprecizan slobodnjak Zvezde

Dobra pozicija sa 18, 19 metara posle faula nad Veljkom Nikolićem. Namestio je loptu Ben, ali je šutirao preko gola.

66′ Ben preko gola

Nova opasna prilika za crveno-bele, Ben nije mogao da pogodi mrežu

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

65′ Spartak izvukao loptu sa gol-linije!

Gajić je centrirao sa desne strane, uz malo sreće je pogodio stativu gola Spartaka, ali nije zatresao mrežu. Ben je probao u nastavku akcije glavom, ali je Dunđerski pored savladanog Dujmovića izbacio loptu sa gol-linije.

Ona je stigla do Srnića, koji je šutirao i promašio.

61′ Šut Srnića, nastavljen pritisak Zvezde

Probao je i Srnić da ugrozi Dujmovića, lopta je skrenula posle njegovog udarca, ali nije završila u mreži.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

57′ Ivanić u spoljnu mrežu!

Gužva u kaznenom prostoru Spartaka, lopta stiže do Ivanića, koji je imao malo vremena da se namesti, ali je pogodio spoljnu mrežu. Bio je tu i Dujmović pa bi možda odbranio i da je lopta išla u gol.

53′ Furtula bio sam pred Borjana

Sevnula je kontra Spartaka, Šimura je proigrao Furtulu ispred peterca i to između dvojice fudbalera Zvezde. Furtula je loše šutirao pa je Borjan zaustavio taj udarac, a pomoćnik Lukića je podigao zastavicu i pokazao da je bio ofsajd. Snimak je to kasnije i potvrdio.

48′ Bolji početak gostiju

Krenuli su crveno-beli u napad, ali uglavnom kruže u prvih nekoliko minuta oko kaznenog prostora Spartaka. Subotičani su se potuvkli potpuno u svoj šesnaesterac.

Prvo poluvreme:

45+2 Spartak koristio šanse, Zvezda ne

Gol Furtule ostao je jedini u poluvremenu mada je Zvezda imala zrelije šanse i više njih. Subotičani su u finišu probali da igraju na kontre, uglavnom po desnoj strani ali je rezultat ostao 1:0.

44′ Italijana neće, pa neće

Dobio je loptu na glavu, bio je sam i blizu gola Spartaka, ali Dijego Falčineli ne može za sada da pogodi mrežu domaćina

42′ Veliki promašaj Falčinelija!

Bio je na drugoj stativi i levoj strani Milan Rodić, gde mu je stigla lopta od Bena ali je Dunđerski sjajno reagovao ispred beka Zvezde. Iz kornera je lopta stigla do Falčinelija koji je imao odličnu šansu na desetak metara od gola i šutirao je preko.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

39′ Nova odbrana Dujmovića

Rodić sjajno centrira još jednom, treći put u prvom poluvremenu, Dijego Falčineli skače sa sedam, osam metara i gađa glavom, ali je Dujmović opet siguran jer je udarcu falilo malo snage.

35′ GOOOOOL! Vodi Spartak 1:0!

Šimura je po zemlji proigrao Srećkovića, ovaj je veoma lepo poslao pas u prostor za Furtulu, a Nikola je samo „bocnuo“ loptu preko Milana Borjana za vođstvo svog tima.

33′ Period dosadnog fudbala

Prethodnih šest minuta nijedna od ekipa nije stvorila prave šanse. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, mnogo je faulova i prekida i više nema iste dinamike s početka. Videli smo i jedan nesporazum Falčinelija i Gajića kada je napadač beku poslao loptu iza leđa u kaznenom prostoru.

27′ Ode Falko napolje

Posle manje od pola sata igre, izašao je Filipo Falko, zamenio ga je Ben. Nije za sada poznato je li reč o povredi ili nezadovoljstvu Stankovića Filipovom igrom.

22′ Dobar prijem, loš šut Falka!

Nova odlična šansa za Zvezdu. Milan Rodić je centaršutem „u trepavicu“ pronašao Falka na desetak metara od gola Spartaka. Italijan je prihvatio loptu grudima i onda šutirao pre nego je pala na zemlju.

Ispostavilo se kao loša odluka jer je šutirao nedovoljno jako, pa je Dujmović opet odbranio.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

17′ Šansa za šansom…

Prvo je Srećković dobro solidno šutirao posle finte udesno, a onda je Falko izblokiran iz kaznenog prostora, reagovao je opet i Dujmović koji je samo pokupio izblokiranu loptu.

Dobro se prebacuje težište igre sa jedne na drugu stranu, dinamičnih dvadesetak minuta meča.

14′ Kakav promašaj Falčinelija!

Dobio je loptu po zemlji sa levog krila od Mirka Ivanića i tačno na liniji 16 metara imao je ispred sebe prostora, šutirao je Falčineli i zamalo pogodio mrežu Spartaka.

Subotičani su imali sreće, ali je i Falčineli propustio dobru šansu za vođstvo.

13′ Lukav pokušaj Falka

Probao je Falko da podigne pas za Milana Pavkova koji je utrčavao u šesnaestercu, ali nije bio dovoljno brz da do lopte stigne pre golmana Dujmovića. Italijan je hteo da centaršutem prebaci poslednju liniju odbrane Spartaka i umalo mu je uspelo.

10′ Gruba igra Šimure

Žuti karton za Šimuru posle dva uzastopna oštra starta, prvo nad Falkom, a onda i nad Falčinelijem. Sprečio je bržu tranziciju Zvezde.

7′ Opasan šut Petrovića

Prvi ozbiljniji pokušaj jedne od ekipa, šutirao je Njegoš Petrović sa više od 25 metara. Lopta je krivudala ka golu Spartaka, ali je Dujmović uspeo da odbrani i pošalje je u korner iz kog Zvezda nije dobila ništa više.

Tražili su crveno-beli jedanaesterac koji sudija nije ni razmatrao.

4′ Spartakov presing

Šimura i ostali igrači domaćih izlaze i pritiskaju igrače Zvezde na polovini crveno-belih. Za sada ne uspevaju da stvore priliku iz toh presinga, ali su primorali nekoliko puta goste da izbacuju loptu preko pola.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar