Foto: EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Predstavnici La Lige više neće prisustvovati sastancima koje saziva Fudbalski savez Španije na temu krize izazvane koronavirusom.

Sukob Unije profesionalnih fudbalera Španije (AFE) i La Lige sa Fudbalskim savezom Španije dosegao je vrhunac kada se deo jednog sastanka pojavio u javnosti, kroz audio formu.

PROČITAJTE JOŠ

Uz to što je najavila da njeni predstavnici više neće dolaziti na ove sastanke, La Liga je opužila predsednika FS Španije Luisa Rubijalesa, generalnog sekretara saveza Andreu Kamposa da su odgovorni što je snimak dospeo u javnost bez znanja njihovog predstavnika.

Sve je počelo kada je Unija igrača optužila savez da je namerno objavio snimak sastanka sa La Ligom, a savez odgovorio da je to učinio zato što Unija ima svoje „skrivene namere“ i da je pogrešno obavestila javnost o onome što se dešavalo na sastanku, a neko je to morao da ispravi.

La Liga je takođe objavila pismo upućeno Nacionalnom sportskom sudu i Agenciji za zaštitu podataka.

„La Liga neće više dolaziti na sastanke koje zbog koronavirusa sazove FS Španije nako svega što se desilo zbog snimaka koji su dospeli u javnost. Kontakt ćemo održavati preko Komisije za monitoring koja je osnovana 3. jula 2019. godine kao deo dogovora o koordinaciji poslova između La Lige i saveza”.

U saopštenju se dodaje i da će La Liga preduzeti “odgovarajuće pravne mere”.

“Uključujemo žalbu protiv predsednika i generalnog sekretara saveza pred Nacionalni sportskim sudom zbog kršenja ovlašnćenja i iznošenja u javnost podataka koji mogu da nanesu štetu sportu, kao i žalbu Agenciji za zaštitu podataka zbog kršeja različitih zabrana propisanih Zakonom o informacijama”.

Uz to, navedeno je da je protokol za povratak timova na treninge “proučen, pregledan i odobren”.

“Taj protokol će biti prosleđen i pojašnjen svim timovima i privatnim kompanijama koje su u vezi sa La Ligom na sledećem sastanku koji je zakazan za sledeći četvrtak i biće predočen Nacionalnom sportskom sudu kao i odgovarajućim zdravstvenim organizacijama“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar