Foto: Profimedia

Fudbaleri Grčke plasirali su se u poslednje kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto su na svom terenu pobedili Kazahstan sa 5:0.

Strelci za Grčku bili su Anastasios Bakasetas iz penala u devetom, Dimitrios Palkas u 15, Fotis Janidis u 37, Dimtrios Kurbelis u 40. i Aleksandr Maročkin autogol u 85. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Grčka će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Gruzije, koja je ranije u toku dana pobedila Luksemburg sa 2:0.

U poslednjem kolu kvalifikacija igraće i Ukrajina koja je u četvrtak uveče u gostima pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 2:1, a tim koji sa klupe predvodi Savo Milošević imao je praktično sve u svojim rukama i sve se raspalo u nekoliko minuta.

Vodila je Bosna i Hercegovina autogolom Mikola Matvijenka u 57. minutu, a Ukrajina je do pobede stigla pogocima Romana Jaremčuka u 85. i Artema Dovbika u 88. minutu.

Ukrajina će u poslednjem kolu igrati protiv Islanda, koji je u gostima pobedio Izrael sa 4:1.

Poveo je Izrael golom Erana Zahavija iz penala u 31. minutu, da bi preokret i pobedu gostima doneli pogocima Albert Gudmundson u 39, 83. i 87. i Arnor Traustason u 42. minutu.

Plasman u poslednje kolo obezbedila je Poljska, pošto je kao domaćin pobedila Estoniju sa 5:1, i finalu kvalifikacija će igrati protiv Velsa, koji je na svom terenu pobedio Finsku sa 4:1.

BONUS VIDEO: Gol Batšuaija za pobedu Fenera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar