Foto: JEAN CATUFFE / AFP / Lisa Guglielmi / IPA / Sipa Press / Jose Jordan / AFP / Profimedia

Većina slobodnih agenata su u poznim igračkim godinama

Fudbalska „ludnica“ oko transfera ovog leta odavno je počela, a na tržištu je ostalo još mnogo fudbalera koji nemaju obezbeđen ugovor za narednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od najzanimljivih izbora za timove je Paulo Dibala, koji je već dugo u pregovorima sa Interom.

Argentinac je odigrao odličnu sezonu za Juventus, postigao je 15 pogodaka uz šest asistencija, ali vreme za rastanak je ipak došlo. Problem u Juventusu bila je njegova plata, a oko iste stvari su izbili problemi i kada je reč o prelsku u Inter.

Dibala traži više od onoga što mu se nudi, pa je još uvek neizvesno gde će nastaviti karijeru. Postoji opcija da pređe i u Mančester junajted, ali je tamo za sada glavno pitanje šta će biti sa Kristijanom Ronaldom.

Pred velikom mukom biće Barselona zbog Usmana Dembelea. Francuz je jedan od mlađih, a privlačnih igrača za mnoge klubove, a ljudi u Barsleoni imaju probleme da se izbore sa njegovim ponašanjem.

Krilni napadač definitivno nije pokazao sav raskošan talenat koji poseduje, ali je bio najbolji asistent tima u prošloj sezoni. Falili su golovi, ali je svakako veći problem to što Katalonci ne mogu da ga motivišu na pravi način.

Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Za njega se intenzivno interesuje Čelsi, ali nije isključena opcija da pojača čak i Njukasl.

Od atraktivnih napadača na listi slobodnih igrača nalaze se Luis Suarez, Diego Košta i Edinson Kavani. Suarez je zvanično završio saradnju sa Atletiko Madridom, a pominjalo se da bi mogao kod Stivena Džerarda u Aston Vilu. Urugvajac i Englez bili su svojevremeno saigrači u Liverpulu, pa bi to mogao da bude glavni razlog za ponovno sastajanje. Međutim, u priču za dovođenje Suareza se umešao i River Plejt.

Kada je o Košti reč on je bio u brazilskom Atletiko Mineiru i mala je verovatnoća da će se vratiti u evropski fudbal.

Čelnici novog italijanskog fudbalskog prvoligaša Monce počeli su pregovore sa urugvajski napadačem Edinsonom Kavanijem. On je slobodan igrač, a želja mu je da nastavi karijeru u Italiji. Osim od Monce ponude ima i od Salernitane i Torina, a definitivno je „raskrstio“ sa Mančester junajtedom.

Od ofanzivnih vezista i krila na radaru mnogih timova mogu se naći i Isko, Džesi Lingard i Dris Mertens. Isko se najviše povezuje sa Betisom, Lingard sa Vest Hemom, dok bi Mertens mogao da se oproba negde u Premijer ligi.

Od srpskih igrača najinteresantnije će biti videti sudbinu Filipa Đuričića, koji je zbog povrede propustio veliki deo prošle sezone u Sasuolu.

FOTO: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Kada je reč o defanzivcima tu se najviše priča o Marselu, Seržu Orijeu, Alesiju Romanjoliju i Džejsonu Denajeru. Od golmana zanimljive opcije mogle bi da budu Tomas Strakoša i David Ospina.

Nove timove će ovog leta poražiti i Artom Dzjuba, Andrij Jarmolenko, Huan Mata, Federiko Bernadeski, ali i Lazar Marković, Miloš Jojić i Nemanja Radoja.

BONUS VIDEO Dušan Tadić o odlasku Baneta Ivanovića, reprezentaciji…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram