Foto: EPA-EFE/Chrstine Olsson SWEDEN OUT

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven-Goran Erikson, koji boluje od raka, ispunio je svoj san i bio je trener Liverpula na humanitarnoj utakmici odigranoj na Enfildu.

Ovaj 76-godišnji Šveđanin je sa osmehom na licu i praćen burnim aplauzima izašao na teren Enfilda, dok su navijači sa podignutim šalovima pevali himnu Liverpula.

PROČITAJTE JOŠ:

Zatim je zauzeo svoje mesto na klupi i predvodio je „legende“ Liverpula u duelu protiv selekcije bivših fudbalera Ajaksa. Za Liverpula su, između ostalih, igrali Jerži Dudek, Martin Škrtel, Stiven Džerard i Fernando Tores.

„Ovo je kao san“, rekao je Erikson u petak na konferenciji za novinare.

„Kada sam bio trener, uvek sam sanjao o Liverpulu, ali to se nikad nije dogodilo. Jednom je bilo blizu, razgovori su se vodili pre nekoliko godine. Nikad se nije desilo, ali sada se dešava“, rekao je on.

Erikson je u januaru otkrio da mu je preostalo u najboljem slučaju godinu dana života nakon što mu je dijagnostifikovan rak pankreasa. Govorio je ranije o svojoj ljubavi prema Liverpulu i izrazio žaljenje što nikad nije trenirao taj tim.

Liverpul nije ostao ravnodušan na želje bivšeg selektora Engleske i ponudio mu je da predvodi „crvene“ na humanitarnoj utakmici.

„Kada su me pitali, pomislio sam da je šala. Rekao sam: ‘Naravno’. Plus je u dobrotvorne svrhe, što iskustvo čini još boljim“, rekao je Erikson u petak.

Na kraju, Liverpul je pred 59.650 navijača pobedio u današnjoj utakmici sa 4:2, iako je na poluvremenu gubio sa 0:2.

BONUS VIDEO: Atmosfera pre meč Crvena zvezda – Zenit

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar