Foto: TANJUG/Jane Barlow/PA via AP

Ubedljiv trijumf.

Fudbalerki Škotske savladali su Kipar sa 3:0 u utakmici 1. kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Škotska je u meč ušla ofanzivno, kontrolisala dešavanja, ali je odbrana Kiprana uspevala da odoli, mada su se i Škoti ispromašivali, pre svega Džon Mekgin, pošto je kapiten Aston Vile loše šutirao sredinom prvog poluvremena, potom ni Aron Hiki nije bio precizan nakon što je vezao nekoliko driblinga, tačnije Demetris Demitru je uspeo da zaustavi taj pokušaj,

Sa druge strane, Angus Gan je uspeo da spreči Grigorisa Kastanosa da zatrese mrežu Ostrvljana, a u 21. minutu Škoti su stigli do gola.

Endrju Robertson je asistirao, Mekgin loptu sproveo u mrežu.

Mekgin je mogao do drugog gola u završnici poluvremena, ali je Demotru ponovo bio maestralan.

Još jednom je Mekgin propustio dobru šansu nakon akcije sa Hikijem, ali je još jednom bio neuspešan, pa su gosti zadržali nadu da mogu do bar boda sve do same završnice meča.

Skot Mektomini je primio veoma lep pas u kaznenom prostoru u 87. minutu i pogodio za 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio u sudijskoj nadoknadi nakon brze akcije i udarca iz srca kaznenog prostora.

Škotska je tako stigla do ubedljive pobede i najavila kandidaturu za plasman na drugu uzastopnu smotru najboljih selekcija „starog kontinenta“.

Prvo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, A grupa

Škotska – Kipar 3:0 (1:0)

(Mekdžin 21, Mektomini 87, 90+3)

20.45 Španija – Norveška

Slobodna – Gruzija

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar