Aleksander Čeferin i Zvonimir Boban Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA/MATTEO BAZZI

Zvonimir Boban, šef fudbala UEFA, podneo je ostavku na ovu poziciju.

Boban je ovu funkciju obavljao od 2021. godine na insistiranje Aleksandra Čeferina, predsednika UEFA, da bi tri godine kasnije odlučio da napusti funkciju:

PROČITAJTE JOŠ...

„UEFA želi dа objavi sporаzumni odlаzаk Zvonimirа Bobаnа iz orgаnizаcije. Bobаn se pridružio orgаnizаciji 2021. godine kаo šef fudbаlа i pokrenuo je nekoliko znаčаjnih projekаtа u tehničkom rаzvoju, uključujući osnivаnje UEFA fudbаlskog odborа i omlаdinskog fudbаlskog forumа. UEFA izrаžаvа zаhvаlnost gospodinu Bobаnu nа njegovoj posvećenoj službi i želi mu mnogo sreće u budućim nаstojаnjimа u kаrijeri“, navedeno je u kratkom saopštenju UEFA.

Ubrzo je i Boban to potvrdio, otkrivši razloge odlaska:

„Razgovarao sam s predsednikom UEFA o problemu koji se dogodio tokom poslednjeg sastanka Izvršnog odbora UEFA u Hamburgu. Reč je o predlogu o izmeni statuta UEFA kako bi se Čeferinu, na sledećem kongresu 8. februara u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata, koji je trebalo da mu bude poslednji.

Nakon što je izrazio moju najveću zabrinutost i moje potpuno neslaganje s načinom i samim predlogom, predsednik mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni ni moralno-etički problem i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mom mišljenju, pogubnom idejom“, rekao je Boban.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar