Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Premijer liga je oduzela Notingem Forestu četiri boda, zbog kršenja finansijskih pravila lige.

Čelnici najelitnijeg engleskog fubalskog takmičenja ustanovili su da je tim iz Notingema prekršio pravila o održivosti i profitablinosti lige po kojima je klubovima dozvoljeno da potroše najviše 105 miliona funti u periodu od tri godine, zbog čega su im oduzeta četiri boda.

Istraženi su trogodišnji troškovi kluba zaključno sa sezonom 2022/23, što je uključivalo i dve sezone u kojima se Notingem Forest nalazio u Čempionšipu, drugoj ligi Engleske. Zbog toga je klubu u prethodnoj sezoni, koju su jedinu u tom periodu odigrali u Premijer ligi, dozvoljena potrošnja do 61 miliona funti.

PROČITAJTE JOŠ

Utvrđeno je da su u Notingemu premašili dozvoljenu cifru za 34,5 milona funti, tako što su pred sezonu u kojoj su ponovo nastupali u Premijer ligi doveli 21 igrača, za šta su potrošili oko 160 miliona funti.

Notingem Forest je bio 17. na tabeli Premijer lige sa 25 bodova, a nakon sankcija se nalaze u zoni ispadanja, odnosno na 18. mestu sa 21 bodom. Ovaj klub u istorijskom smislu spada u velikane, jer je svojevremeno i dva puta bio prvak Evrope.

U sledećem kolu Notingem Forest dočekuje Kristal Palas, a utakmica je na programu 30. marta od 16 časova.

BONUS VIDEO Danil Medvedev ljut: Tenis je sr**e!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar