Foto: EPA-EFE/Alex Grimm / POOL

Ozbiljni problemi za veliku nadu svetskog fudbala.

Vunderkind Borusije Dortmund Jusufa Mukoko suočava se sa ozbiljnim optužbama da je lažirao dokumenta i broj godina koje ima.

Nemački magazin „Bunte“ lansirao je senzacionalnu priču o Borusijinom talentu u kojoj tvrde da i nije baš toliko mlad koliko se predstavljao.

PROČITAJTE JOŠ

Zvanično, talentovani Kamerunac ima 18 godina, ali je nemački list pronašao njegov navodni rodni list iz Kameruna u kojem stoji da je Mukoko zapravo star 23 godine, odnosno oko četiri ipo godine stariji nego što su zapravo svi mislili.

„Bunte“ je iz Afrike dobio kopiju rodnog lista za koji tvrdi da pripada Mukokou, iako je na ime Jusufe Mohamadua.

Za sada nije moguće utvrditi autentičnost ovog dokumenta, ali se očekuje istraga u Nemačkoj kojom bi trebalo da se utvrdi da li je Mukoko zapravo prevarant.

Ukoliko se informacija ispostavi kao tačna, Mukoku preti i doživotna suspenzija iz fudbala.

Mukoko je još 2014. godine stigao u Nemačku gde ga je put preko Senkt Paulija doveo do Borusije Dortmund za koju je debitovao sa samo 16 godina i postao najmlađi igrač u istoriji Bundeslige koji je dobio šansu u prvom timu. Potom je postao i najmlađi debitant u istoriji Lige šampiona, a sa Uve Zelerom se izjednačio kao najmlađi debitant u reprezentaciji Nemačke.

Njega „Transfermarkt“ procenjuje na 30 miliona evra, ali kako ima još četiri godine ugovora sa Dortmundom, jasno je da će klub koji ga želi morati da plati basnoslovnu cifru, ukoliko se priča o lažiranju godina ne pokaže kao istinita.

BONUS VIDEO Lepe scene u Milanu, navijači i igrači Partizana pevali nakon poraza 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare