Foto: Youtube.com

Džerdan Šaćiri, kapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske, nosio je jaknu terorističke organizacije "Oslobodilačka vojska Kosova" posle meča svog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Posle pobede Švajcaraca nad Severnom Irskom sa 2:0, Šaćiri je stao pred kamere i govorio o meču, a onda ga je jedan čovek ogrnuo jaknom sa grbom „UČK“, odnosno OVK.

Šaćiri je onda pogledao grb, nasmejao se i skinuo jaknu, nastavivši sa intervjuom.

„Gde je bilo obezbeđenje? Šta se dogodilo na kraju kvalifikacionog meča za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, odigranog u subotu uveče? Ono što je sigurno je da će organizatori morati da preispitaju svoj rad, nakon što je čovek ušao na teren, obukao Džerdana Šaćirija, i to u jaknu UČK. Kapiten švajcarskog tima imao je pravu reakciju, uprkos iznenađenju. Nasmešio se bradatom muškarcu koji je došao da ga ogrne jaknom, pre nego što ju je brzo uklonio, očigledno postiđen“, pišu švajcarski mediji.

Oni su i izvestili o čemu se radi.

„UČK je paravojna organizacija koju su neke zemlje poput Srbije, Rusije, Kine i Crne Gore klasifikovale kao terorističke i koja se borila za nezavisnost Kosova krajem prošlog veka. Ujedinjene nacije su ga raspustile 1999. godine na kraju rata na Balkanu. Međutim, ostao bi aktivan u senci“, piše 20min.ch.

Šaćiri je inače iz Gnjilana, rođen je na Kosmetu 1991. godine, a još 1992. godine je sa roditeljima otišao u Švajcarsku.

Na Mundijalu je 2018. provocirao posle gola u pobedi nad Srbijom sa 2:1, slaveći uz simbol albanskog orla, zbog čega je kažnjen sa 10.000 franaka.

Sada se čeka novi potez nadležnih, ali ovaj put bi na udaru mogao da bude i Savez, uz ispitivanje da li je Šaćiri znao da će do ovog performansa doći.

Meč se igrao u Švajcarskoj i organizatori su napravili propust, sam Šaćiri se ogradio skinuvši jaknu čim je video grb.

BONUS VIDEO – Luksemburg – Srbija: VAR i poništen čist penal Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare