Skandal potresa evropski fudbal: „Lažirali su nam rezultate“

Podeli:
Foto: EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

Posle problema u vezi sa utakmicom ekipe Prištine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pojavio se još veći skandal, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kosovski predstavnik nije mogao da nastupi čak ni sa pozajmljenim igračima, a sličan problem je doživela ekipa Slovana iz Bratislave.

PROČITAJTE JOŠ

Doduše, ona nije morala da se „pozamljuje“, ali nije mogla ni da nastupi.

Razlog – koronavirus.

Slovačka ekipa je trebalo da se sastane sa Klaksvikom sa Farskih ostrva, ali je njihov duel dvaput odlagan.

Lokalne vlasti su ekspediciju Slovana smestile u karantin i timu nije bilo dozvoljeno da nastupi ni u jednom od dva zakazana termina.

Po povratku u Slovačku, uprava Slovana je objavila saopštenje u kom je navedeno da su svi članovi ekspedicije bili negativni po povratku sa gostovanja.

Pritom, Slovan je optužio Farane da su lažirali rezultate kako se utakmica ne bi odigrala.

„Rezultati pokazuju da smo ispravno mislili. Vlasti na Farskim Ostrvima namerno nisu dozvolili da se meč odigra. Poslali smo UEFA rezultate testova, kao argument da nas zaštiti od prevare Farana,“ naveo je direktor kluba Ivan Kmotrik.

UEFA još nije odlučila ni kako će se završiti slučaj sa Gibraltara u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Podsećanja radi, pored Slovana i Priština je dva puta pokušavala da igra utakmicu sa Linkolnom, ali je meč oba puta otkazan zbog slučajeva koronavirusa u timu sa Kosova.

Komentari

Vaš komentar