Fil Fode, Foto: AP Photo/Dave Thompson

Nisu dozvolili nikakvo iznenađenje.

Fudbaleri Mančester sitija su savladali Njukasl rezultatom 2:0 u jednom od derbija 26. kola Premijer lige.

Aktuelni šampion je poveo preko Fila Fodena u 15. minutu, dok je konačan rezultat postavio Bernardo Silva u 67. minutu utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Siti je ovom pobedom prišao na samo dva boda od lidera Arsenala i nastavio trku za titulu, ali klub iz Londona tek treba da odigra svoj meč protiv Bornmuta.

Sa druge strane, nastavlja se kriza Njukasla koji je produžio niz na pet mečeva bez pobede. Zanimljivo je i da je ovo treći poraz popularnih „svraka u sezoni, a sva tri su doživeli u poslednje četiri utakmice.

Njukasl je peti na tabeli sa četiri boda manje od Totenhema i utakmicom manje.

Nije bilo previše šansi u utakmici koja je imala veliki značaj za obe ekipe, a Siti je dominirao posedom po već ustaljenom receptu.

Fil Foden je primio dubinsku loptu od Rodrija i posle solo prodora uz pomoć odbrane rivala doveo svoj tim u prednost od 1:0.

Griliš je po levoj strani prošao, lopta je stigla do Halanda, koji ju je samo prosledio do Silve, koji je savladao Poupa.

„Svrake“ su bile bolje na startu nastavka, imali su nekoliko pretnji po gol Edersona, ali je Siti utakmicu zatvorio nakon novog gola.

Griliš je po levoj strani prošao, lopta je stigla do Halanda, koji ju je samo prosledio do Silve, koji je savladao Poupa.


Premijer liga, 26. kolo

Subota:

Mančester siti – Njukasl 2:0 (1:0)

(Foden 15, Bernardo Silva 67)

16.00 Arsenal – Bornmut

16.00 Aston Vila – Kristal Palas

16.00 Brajton – Vest Hem

16.00 Čelsi – Lids

16.00 Volvs – Totenhem

18.30 Sautempton – Lester

Nedelja:

15.00 Notingem – Everton

17.30 Liverpul – Mančester junajted


BONUS VIDEO Kanga nakon derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar