Rio Ferdinand
Rio Ferdinand; Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Nisu se libili legendarni fudbaleri da krikituju izabranike Dijega Simeonea.

Revanš Mančester sitija i Atletiko Madrida u Španiji završen je rezultatom 0:0, pa je „građanima“ bio dovoljan trijumf sa 1:0 u Engleskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Nije bilo pogodaka, a kamere su zabeležile čitav niz ružnih scena, na terenu, ali i u tunelu posle susreta.

Igrači Atletika su imali nekoliko užasnih startova u toku susreta, a u poslednjih 30 minuta Pep Gvardiola je poručio igračima da troše vreme.

„Neukusno ponašanje igrača Atletika, trebalo bi da ih bude sramota zbog nekih gluposti koje su uradili“, rekao je Rio Ferdinand, legenda Mančester junajteda i dugogodišnji reprezentativac Engleske.

Zatim je sada u ulozi stručnog komentatora nastavio.

„Kada govorimo o fudbalu, Atletiku moram da čestitam. Naterali su Siti da igra na način na koji dugo nismo videli, izbacili su ga iz ritma. Ali, neke stvari pre kraj utakmice nisu nešto što želite da vidite“, rekao je Ferdinand.

Džoleon Leskot je kratko prokomentarisao.

„Poslednjih deset minuta se ne može tolerisati“, rekao je Englez.

Zatim se nadovezao i Oven Hargrivs, bivši as Junajteda.

„Siti je bio smiren, pokazao je klasu. Sramota Atletika na kraju. Igrajte lep fudbal. Svaka čast Sitiju, bila je to sjajna predstava i jako, jako teška utakmica“, rekao je Hargrivs.

Na kraju je Ferdinand imao šta da kaže i pojedincima.

„Savić se ponašao kao budala. To Atletiko radi, da je obrnuto, ponašali bi se potpuno isto. Super je što Siti nije reagovao na te ludorije. Misliš da niko neće videti što se događa u tunelu. Siti je pokazao hrabrost i odlučnost. Obavili su posao. Iskusni igrači sad su zreliji, mogu da kontrolišu emocije. Videli ste da je reakcija bila kolektivna, ali niko nije prešao granicu“, završio je Ferdinand.

BONUS VIDEO Mančester siti – Mančester junajted 4:1

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare