Siniša Mihajlović Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Jedan od najboljih fudbalera koga je Srbija imala.

Siniša Mihajlović, čuveni srpski fudbaler preminuo je u petak, javila je Gazeta delo Sport.

PROČITAJTE JOŠ

Mihajlović je imao teško detinjstvo, buran ljubavni život, ali je na terenu bio surovi profesionalac.

Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Otac Bogdan vozio je kamione, majka Viktorija je bila zaposlena u fabrici obuće i gume, a ima i četiri godine mlađeg brata Dražena.

„Moj otac je rođen u selu Kukujami, kod Laktaša, a majku Hrvaticu upoznao je u Vukovaru dok je radio u preduzeću ‘Građevinar’. Do rata 1991. svi u našoj kući su se izjašnjavali kao Jugosloveni“, rekao je svojevremeno Mihajlović.

Profesionalnu, fudbalsku karijeru počeo je 1988. godine u Vojvodini, a u decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu.

U dresu crveno-belih je odigrao 38 utakmica, postigao je devet golova.

Nakon Zvezde obukao je dres Rome, posle koje je otišao u Sampdoriju. Usledio je angažman u Laciju, dok je igračku karijeru završio u Interu iz Milana.

Tokom karijere osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih titula, Kup šampiona, Kup kupova Evrope, četiri kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Evrope i tri superkupa Italije.

Još uvek drži rekord u Seriji A sa 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca, koje je postizao njegovom snažnom levicom, koja će se pamtiti.

Za reprezentaciju Jugoslavije debitovao je 1991. godine u meču protiv Farskih Ostrva.

Mihajlović je uspeo da ubedi sve navijače da je nositi podignutu kragnu kul, što smo i svi prihvatili.

Gotovo celu trenersku karijeru proveo je u Italiji. Trenirao je ekipe kao što su Inter, Bolonja, Katanija, Fjorentina, Sampdorija, Milan, Torino i na kraju Bolonja.

Takođe, u periodu od 2012. do 2013. godine bio je selektor reprezentacije Srbije, a 2018. godine je imao kratak izlet u Portugal kada je bio trener Sportinga iz Lisabona.

BONUS VIDEO Kako je pričao Siniša Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar