Jan Carlo Simić Foto:Jon Endow / Newscom / Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi sigurno je pomno pratio prijateljski meč između Real Madrida i Milana (3:2) koji je odigran u Kaliforniji.

Konkretno, pazio je na tabor „rosonera“ u kome je štopera čak 70 minuta igrao mladi Srbin, Jan-Karlo Simić.

Sjajnom igrom izazvao je pravu pometnju među skautima i naterao Notingem Forest, Frozinone i Klub Briž da se interesuju za njegov angažman.

PROČITAJTE JOŠ

Pola sata u prvoj pripremnoj utakmici protiv Lumezane (7:0) bile su dovoljne treneru Stefanu Pioliju da shvati koliko bi Simić mogao da doprinese Milanu u narednoj sezoni i verovatno će zbog toga ostati u redovima „rosonera“.

Zbog toga ga je bacio u vatru protiv „kraljevskog kluba“ i nije pogrešio. Dečak koji ima samo 18 godina izgledao je kao pravi lider na terenu, a igrao je u tandemu sa Englezom Fikajom Tomorijem, koji važi za jednog od najboljih defanzivaca današnjice.

Jan Carlo Simić Foto:Ron Lyon / Zuma Press / Profimedia

U Milan je stigao prethodne godine, nakon što ga je gotovo pola Evrope htelo u svojim redovima. Potpisao je trogodišnji ugovor sa „rosonerima“, a da je pravi lider na terenu svedoči i to što je u mlađim kategorijama Štutgarta bio kapiten.

Prethodnu sezonu je proveo uglavnom u Primaveri, imao je pravo nastupa i za prvi tim, ali tu šansu nije dobio.

„Posle interesovanja više evropskih klubova došlo je do kontakta sa Milanom i mog fudbalskog savetnika pre izvesnog vremena. Prvi utisci su impresivni. Potpisati profesionalni ugovor sa Milanom, jednim od najvećih klubova evropskog fudbala, za mene je ostvarenje mojih dečačkih snova i velika mi je čast biti deo Milanove porodice“, objasnio je Simić za Nova.rs, nekoliko dana nakon što je stigao u redove bivšeg šampiona Italije.

Jan Carlo Simić Foto:Alan Schieber / Zuma Press / Profimedia

Svoju karijeru je počeo u Štutgart Kikersima, da bi veoma brzo postao član Štutgarta. Prošao je sve mlađe kategorije tog tima pre nego što se otisnuo put Italije. Može da igra i levom i desnom nogom, što je velika prednost za jednog štopera.

Visok je 1,86 metara i može se reći da je to dovoljno da bude ravnopravan u skok igri sa protivničkim napadačima. Imao je pravo Simić da nastupa za Srbiju, Nemačku i Bosnu i Hercegovinu, ali je odlučio da obuče dres „orlića“.

„Odrastao sam u Nemačkoj i tu napravio svoje prve fudbalske korake, iako sam mogao da biram odlučio sam da igram za Srbiju jer je ona u mom srcu i ponosan sam zbog toga. Daću sve od sebe da u budućnosti još više doprinosim našoj srpskoj reprezentaciji jer za mene je to najveća čast.“

Jan-Karlo Simić
Foto: Screenshot Instagram _jancarlo.s

Pioli ima nekoliko opcija u defanzivi, ali nije isključeno da će mladi Srbin imati veću ulogu ove sezone. Tomori je svakako nedodirljiv, ali je pozicija drugog štopera promenljiva. Tu će se boriti sa iskusnim Dancem Simonom Kjerom, mladim Pjerom Kaluluom i Malikom Tioom.

Kako je Srbija uvek u potrazi za novim mladim talentima, stasavanje Simića će se pomno pratiti. Piksi je uvek znao da prepozna pravi trenutak za poziv u A reprezentaciju i nadamo se da će isto tako biti i sa asom Milana.

Nije mala stvar početi u startnoj postavi protiv Reala sa samo 18 godina.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar