Foto: EPA-EFE/ATLETICO MADRID

Dijego Simeone, trener fudbalera Atletika iz Madrida, sinonim je za uspehe kluba sa "vando Metropolitano" stadiona poslednjih nekoliko godina.

Klub je pobedom nad Betisom (1:0) osmi put uzastopno uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona, što je osnova da bi klub mogao računa na značajnu zaradu svake sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Argentinski stručnjak je odveo Madriđane u elitno takmičenje UEFA jednom kao šampion, dva puta kao drugoplasirani tim i četiri puta sa treće pozicije. Videćemo da ći će ove sezone biti treći ili četvrti.

Statističari u Španiji su izračunali da je „Čolo“ uspeo klubu, samo od takmičenja u Ligi šampiona, do sada donese profit od 417 miliona evra.

Zanimljivo je da 2014. i 2016. kada su igrali finala, nisu zaradili više od prošle sezone, kada su akumulirali profit od 85 miliona evra, bez obzira što su ispali u osmini finala od Juventusa.

Te 2014. su zaradili 50, a dve godine kasnije 70 miliona. Ono što je izvesno je da već sada, „jorganžije“ imaju zarađenih 76 miliona evra, što znaći da su na putu da imaju još jednu sjajnu sezonu što se tiče zarade.

Atletiko će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati protiv ekipe Lajpciga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar