Seru Girasi
Foto: Tom Weller/dpa via AP/Tanjug

Ne postoji niko ko zaista voli fudbal, a da ovog oktobra nije čuo za Serua Girasija.

Ipak, pođimo od pretpostavke da niste čuli za napadača Štutgarta do sada koji je u osam ligaških kola uspeo da spakuje čak 14 golova.

PROČITAJTE JOŠ

Ni u jednoj ligi Evrope u ovom trenutku nema efikasnijeg napadača, a deluje da je Girasi rešen da sruši rekord Roberta Levandovskog od 41 gola u jednoj sezoni Bundeslige.

Girasi se nalazi u životnoj formi, pa mu je vrednost skočila sa 14 na čak 40 miliona evra.

Ipak, ono što je još veće iznenanađenje za sve je činjenica da svako ko plati 17,5 miliona evra može da dovede ovog napadača iz Gvineje, preneo je Fabrisio Romano, poznati fudbalski novinar. Da, tolika je njegova otkupna klauzula, a u klubu očigledno nisu očekivali da imaju takav dijamant.

Foto: Uwe Anspach/dpa via AP/Tanjug

Gotovo bilo koji klub iz „liga petice“ sada može da priušti ovog napadača, a već od januara će otkupna klauzula biti aktivna. Ipak, Florijan Pleteneberg, novinar „Skaja“, tvrdi da Girasi nema nameru da promeni klub usred sezone…

U ovom trenutku je povređen i verovatno će morati da pauzira tri sedmice, pa sada navijači Štutgarta strahuju da se ne „ohladi“. Štutgart je odveo do drugog mesta Bundeslige sa 21 bodom, isti onaj Štutgart koji je prošle godine posle baraža ostao u eliti.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Fabrizio Romano (@fabriziorom)

Izabrao je da nastupa za Gvineju za koju je postigao dva gola na osam utakmica, a mogao je da igra i za Francusku za koju je nastupao u mlađim kategorijama.

Imao je 11 transfera u osam sezona, a najveći je bio u Ren koji ga je platio 15 miliona evra. Štutgart ga je platio devet miliona evra.

BONUS VIDEO Glupost Morate i poništeni gol za vođstvo Španaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar