Sergej Milinković Savić Foto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Sergej Milinković-Savić igra u odličnoj formi za Lacio u poslednje vreme, što je pokazao i meč protiv Juventusa u 29. kolu italijanske Serije A.

Srpski vezista je na tom meču postigao gol u pobedi svog tima sa 2:1, čime je svoj tim primakao plasmanu u Ligu šampiona naredne godine, dok je Juventus dodatno udaljio od Evrope. Sergej je u 38. minutu mirno primio loptu u kaznenom prostoru „stare dame“, lako se rešio čuvara i postigao 66. gol u dresu Lacija.

Lacio je trenutno drugi na tabeli sa 58 bodova, 16 manje od prvoplasiranog Napolija, ali pet više od Rome koja je treća. Trenutno je i Milan na mestu koje vodi direktno u Ligu šampiona, dok je peti Inter, a šesta Atalanta iza koje je Juventus. Dakle, borba za evropska takmičenja će u Italiji biti nikad žustrija, a do kraja je ostalo samo još devet kola.

PROČITAJTE JOŠ:

Nebesko-plavi ne moraju mnogo da brinu za svoju poziciju ukoliko Sergej nastavi da igra u ritmu u kojem je trenutno. Srbin je na poslednja dva meča postigao po gol, dok je protiv Monce u prošlom kolu ispisao istoriju svog kluba. To je učinio tako što je pogodio gol iz slobodnog udarca, te je postao najbolji strani strelac u istoriji Lacija. Prestigao je Gorana Pandeva koji je prethodno držao rekord sa 64 gola. Najbolji strelac u istoriji Lacija je Ćiro Imobile koji je postigao 193 gola.

Sergej je do sada sakupio 332 meča u dresu nebesko-plavih, a ponovo stremi ka tome da ima dabl-dabl sezonu u Seriji A, pošto je trenutno na šest golova i osam asistencija.

Milinković-Savić je uz Imobilea najbolji i najbitniji član ekipe, što je pokazao i u derbiju protiv Rome pre reprezentativne pauze, kada je bio najzaslužniji za crveni karton rivala, što je omogućilo Laciju da u nastavku povede i sačuva minimalnu prednost do kraja.

Istina je da je pre toga srpski vezista ima nešto lošiji i „sušniji“ period, ali se čini da su problemi prevaziđeni i da će do kraja sezone biti na veoma visokom nivou, što može da bude ključno i z njegov transfer.

Lacio je u Evropi doživeo krah, pošto je takmičenje u Ligi konferencija završio već u osmini finala porazom od AZ Alkmara. Ipak, to mu sada daje mogućnost da se potpuno fokusira na borbu u Italiji, ali i sklapanju tima za narednu sezonu.

Poznato je da je Sergej već godinama unazad jedna od glavnih meta evropskih velikana, a ugovor sa Lacijom mu ističe u junu 2024. godine. To znači da ukoliko ovog leta ne potpiše novi ugovor, mogao bi da se dogodi veliki transfer, a kandidata za njegov potpis nije malo.

Biće teško da Lacio zadrži Sergeja na još nekoliko godina, jer sigurno da i Srbin želi da se oproba u nekom elitnijem klubu, koji napada i evropske trofeje. Njegova tržišna vrednost trenutno je 60 miliona, a teško je verovati da će u uprava Lacija dozvoliti da Sergej ode za džabe narednog leta ili za neku siću sledeće zime.

Predsednik kluba Klaudio Lotito više puta je isticao kako Milinković-Savića ne bi dao nikome za ispod 100 miliona evra, pominjalo se i 120 i 140 miliona, ali izgleda da će morati da pristane na manju svotu novca.

Još na zimu se spominjalo da će Arsenal ozbiljno zagristi za Sergeja, to se ipak nije desilo, ali nije nemoguće da se ta priča ponovo aktivira. Iz Engleske je zaintersoavn i Njukasl koji je spreman da ponudi 60 miliona evra, a igraće verovatno i u Ligi šampiona naredne sezone, baš kao i Lacio.

U redu za Srbinov potpis već godinama stoji i Mančester junajted, koji nikako nije uspevao da uđe u dublje pregovore, ali čini se da je ovo idealna prilika za tako nešto. Pitanje je samo kakvi su planovi trenera Erika ten Haga, koji ima viziju kako bi želeo da mu tim izgleda, a do sada nije pominjao Sergeja kao opciju.

Ukoliko se odluči da ostane u Italiji, Sergej bi mogao da završi u Juventusu zajedno sa Filipom Kostićem i Dušanom Vlahovićem, ali je teško očekivati da će se taj transfer ostvariti ukoliko „stara dama“ ne dođe do Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Od ostalih zainteresovanih strana tu su i velikani poput Pari Sen Žermena i Real Madrida, ali tu još uvek nema ništa više od spekulacija.

Sergej osim dobrih partija kao razlog za sreću ima i porodično stanje, jer je nedavno dobio ćerku Irinu, te blista van terena sa suprugom Natalijom. Sada kada je postao otac moraće da obrati pažnju i na porodicu, što takođe može biti važan faktor u njegovom potencijalnom transferu.

Srpski vezista je duže od osam godina u Italiji u istom klubu, pa će biti zanimljivo videti kakve su njegove ambicije i koji je naredni potez.

Navijači u Srbiji nadaju se da će Sergej dobru formu iz klupskog dresa konačno preneti u reprezentaciju, za koju dugo nije odigrao neki briljantan meč.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar