Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Srpski reprezentativni golman Predrag Rajković odbranio je penal u pobedi Majorke nad Realom iz Madrida 1:0.

Real se nalazi u teškoj poziciji jer u šampionskoj trci kaska za Barselonom, dok će Marko Asensio dugo proklinjati sebe i svoj šut.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo njemu je Rajković odbranio penal u 59. minutu i sprečio Real da izjednači rezultat. Istini za volju, srpski igrač je i skrivio penal kada je po nogama zakačio Vinisijus Žuniora, ali se odmah zatim iskupio.

Asensio se zaletao „pola sata“, usput je zastajkivao i pokušao da poremeti fokus Rajkovića, koji se bacio ulevo i skinuo penal „kraljevskog kluba“, ostavivši ga bez ijednog boda.

Majorka je do vođstva došla u 13. minutu, autogolom Naća Fernandeza, posle čega je madridski gigant pokušao da napadne.

I nije mu išlo jer je ređao udarce, držao je loptu, pokušavao i nije pogađao, pošto je samo jedan šut išao u okvir gola.

Nervoza i nepreciznost u završnici obeležili su Realov meč sa 20 pokušaja da ugrozi srpskog golmana. Luka Modrić, David Alaba i Toni Kros su ušli da bi probali da „ugase požar“ u drugom poluvremenu, kada je već bilo kasno.

Real zato ostaje pet bodova iza Barselone, koja može da pobegne i na osam bodova viška u šampionskoj trci, ako pobedi Sevilju u nedelju uveče.

Kada je reč o Majorki, ona je na desetom mestu tabele Primere, gde se sa ova tri boda učvrstila ispred Selte iz Viga, koja ima 23 boda, pet manje od Rajkovićevog tima.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Kobno Izletanje Stojkovića i poraz njegove Al Feihe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare