Euro 2020, Francuska, Švajcarska
Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Bivši švajcarski fudbaler Murat Jakin imenovan je u ponedeljak za novog selektora nacionalnog tima, saopštio je Fudbalski savez Švajcarske.

Jakin će na klupi Švajcarske naslediti Vladimira Petkovića koji je krajem jula napustio tu funkciju posle sedam godina i preuzeo vođenje Bordoa.

PROČITAJTE JOŠ:

Švajcarska je sa Petkovićem na poslednjem Evropskom prvenstvu napravila istorijski uspeh plasiravši se u četvrtfinale. Jakin je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali uz opciju produžetka saradnje.

Skoro 17 godina nakon što je odigrao poslednju, 49. utakmicu za Švajcarsku, Jakin se vratio u nacionalni tim, ovog puta kao šef stručnog štaba.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu predstavljati našu zemlju kao selektor. Ne sumnjam da ćemo se sa ovim sjajnim timom plasirati na Svetsko prvenstvo“, rekao je Jakin.

Jakin, koji je igračke dane proveo u Švajcarskoj, Nemačkoj i Turskoj, osvojio je dve titule šampiona kao trener Bazela (2013. i 2014), s kojim je stigao do polufinala i četvrtfinala Lige Evrope.

On je, takođe, trenirao i Spartak iz Moskve, a na klupu „sajdžija“ stigao je iz švajcarskog drugoligaša Šafhauzena.

Jakin će kao selektor debitovati na utakmici protiv Grčke 1. septembra, nakon čega ga očekuju dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Italije i Severne Irske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar