Foto: EPA-EFE/STEFFEN SCHMIDT
Foto: EPA-EFE/STEFFEN SCHMIDT

Selektor fudbalske reprezentacije Obale Slonovače Patris Bomel optužio je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da "ubija" afrički fudbal jer će sa tog kontinenta samo pet reprezentacija učestvovati na Mundijalu u Kataru.

Obala Slonovače je elimisana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo jer je u svojoj grupi zauzela drugo mesto, a u završnu rundu kvalifikacija otišao je prvoplasirani Kamerun.

PROČITAJTE JOŠ:

„Samo pet selekcija od ukupno 54 iz Afrike će igrati u Kataru. To je šteta jer jake reprezentacije kao što je moja ostaju kod kuće. Ne kritikujem druge kontinente, ali FIFA „ubija“ fudbal u Africi. Rekao bih to i da smo mi prošli u završnu rundu kvalifikacija“, izjavio je Bomel.

Što se tiče reprezentacija koje su otišle u narednu rundu kvalifikacija na afričkom kontinentu tu se nalaze selekcije Alžira, Tunisa, Nigerije, Kameruna, Malija, Egipta, Gane, Senegala, Maroka i Konga.

Podsetimo, Kongo bi mogao da ostane bez šansi da se nađe na Mundijalu, pošto je njihov selektor u poslednjem meču protiv Benina napravio četiri izmene, sve u različito vreme, što je nedozvoljeno.

Ukoliko se potencijalna kazna obistini, u narednu rundu kvalifikacija otišao bi Benin.

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar