Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Reprezentacija Srbije je savladala Azerbejdžan sa 3:1 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a selektor gostujućeg tima Đani de Bjasi smatra da je presudila razlika u kvalitetu.

PROČITAJTE JOŠ

„Izgubili smo meč od veoma jakog tima, ali do trećeg gola smo bili u meču. Razlika između nas i njih je veoma velika, ali smo uradili dobar posao. Mislim da je moj tim bio ok i nema ništa da im zamerim“.

On je istakao da ne zna da li će ostati selektor.

„Sada tek Fudbalski savez treba da oceni moj rad, pa da vidimo da li ćemo da nastavimo saradnju. Više bih voleo da smo bili u drugoj grupi, ali ovaj tim treba da se razvija. Pokazali smo da se borimo i želimo da igramo do kraja. Postoji jedna izreka – onaj ko neće da vidi, on i ne vidi. Sve što smo uočili treba da ispravimo i radimo na tome“, rekao je De Bjasi.

Nagalsio je da je svaki početak težak.

„Kao što sam više puta govorio, nije lako počinjati od nule jer je bilo malo vremena, ali radili smo na tome da postignemo što bolje rezultate, da budemo što efikasniji. Analiziram igrače na čitavom šampionatu, neki su otišli u inostranstvo, neki su samo dva meseca u timu. Ostalo je nekoliko dobrih igrača i oni koji su tu, sa njima treba da gradimo tim pred kojim je budućnost“.

De Bjasi ističe da je njegov tim imao šanse.

„Ponavljam da smo igrali protiv jakog protivnika, bez obzira što nisu igrali sa Mitrovićem i Tadićem od početka. Kad analiziramo utakmicu, postojale su velike šanse za nas, imali smo u 19. minutu šansu, ali ovo je tim koji se razvija i pred kojim je budućnost“.

Da li može da uporedi ovu generaciju Srbije sa onom protiv koje je igrao kao selektor Albanije pre sedam godina?

„Naravno da se sećam tog vremena i tada smo imali dve dobre šanse za gol, ali danas je reprezentacija Srbije mnogo jača u svakom smislu, tehničkom, fizičkom, među tim igračima sjajnim je i Vlahović. Mislim da imate veliku šansu i protiv Portugala i da ostvarite plasman na Svetsko prvenstvo. U svakom smislu je ovaj tim jači i bolji nego pre sedam godina“.

BONUS VIDEO  Katastrofalna greška Rajkovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar