Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKI

Savo Milošević više neće biti selektor Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju „preneo je N1″ kome je potvrđeno da je saradnja sa srpskim stručnjakom okončana nakon neuspeha u baražu za Evropsko prvenstvo.

U savezu su obavili razgovor sa sada već bivšim selektorom oko produženja saradnje, a zaključak je bio da Savo Milošević želi nove izazove, a savez dugoročnije rešenje na klupi selekcije koja ima dosta veliki broj mladih igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Milošević je na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine bio tek pet mečeva, od kojih je dobio samo jedan, onaj protiv Lihtenštajna na gostujućem terenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati u junu ove godine u Nemačkoj.

Prvi kandidat, prema onome što je potvrđeno za N1, jeste Sergej Barbarez, koji bi bio okružen nekim od najvećih legendi BiH fudbala poput Emira Spahića.

Predednik saveza Vico Zeljković je, ranije međutim, izjavljivao kako Barbarez nikada neće biti selektor dok je on predsednik pa saradnja sa Barbarezom i dalje nije sto posto sigurna.

No, do kontakta i sastanka oči u oči je došlo, i pregovori su u toku.

Ko god bude novi selektor, imaće težak zadatak da se suprotstavi našim sledećim protivnicima u prijateljskim susretima i u Ligi Nacija, budući da reprezentacija Bosne i Hercegovine igra prijateljske susrete sa Italijom i Engleskom početkom juna, te sa selekcijama poput Nemačke, Mađarske i Holandije u Ligi nacija početkom septembra 2024. godine.

BONUS VIDEO Jedan od najgore izvedenih kornera ikada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare