Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Piksi promovisao knjigu, Savo Milošević evocirao uspomene

Savo Milošević, bivši trener Partizana, bio je jedan od počasnih gostiju na promociji knjige o Draganu Stojkoviću Piksiju „Sve za 10“. Nije krio poštovanje koje ima prema treneru srpske reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako postoji neki fudbaler na ovim prostorima koji zaslužuje ovako nešto, koji zaslužuje da ostane zapisan u knjizi to je onda Dragan Stojković Piksi. Kada sam ja debitovao sa 21. godinom u reprezentaciji, Piksi, Savićević su bili vođe i bili su praktično moji idoli. Možete da zamislite moju sreću, kada sam debitovao“, rekao je Milošević.

Na čuvenog igrača Crvene zvezde gleda kao na starijeg brata, pošto ga je svojevremeno u reprezentaciji dočekao raširenih ruku.

„Bio sam dočekan od strane našeg kapitena, zaista fenomenalno. Uvek sam se osećao zaštićeno od njega, kao njegov mlađi brat iako sam praktično iz suprotnog tabora. Uvek ću mu ostati večno zahvalan zato što je to uradio. Jako je bitno da imate starije kolege koje žele da vam pomognu, koje nisu imali sujetu i sebičnost.“

Za Stojkovića smatra da je najbolji igrač u istoriji zemlje.

„Ja sam već javno bio primoran da kažem ko je najbolji igrač u istoriji ove države, verujem da će se mnogi složiti, a to je Dragan Stojković Piksi. Igrao sam šest godina sa njim. Jako je teško da budete svesni toga dok igrate sa njim na terenu, jer to tako izgleda jednostavno i prosto. Znao sam kakav je igrač i pre nego što sam zaigrao za reprezentaciju, ali saznati koliko je stvarno veliki, to sam tek shvatio kada je prestao da igra za reprezentaciju“, zaključio je bivši trener Partizana.

BONUS VIDEO Izjava Dejana Savićevića na promociji knjige o Draganu Stojkoviću Piksiju

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar