Foto: EPA-EFE/Michael Steele

Trener Sautemptona Ralf Hazenhitl istakao je svoje zadovoljstvo dolaskom novog vlasnika Dragana Šolaka.

Sautempton je već godinama stabilan član Premijer lige, ali sada se u klubu nadaju malo većim i daljim dometima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Navijači uvek pričaju o parama, ja vidim to drugačije. Dobijamo mnogo znanja, dobijamo šansu da budemo, kao što sam rekao ranije da brže potpišemo igrače. Međutim nećemo menjati naše ponašanje. Nećemo kupovati sve na tržištu, to nema smisla. Poenta je da nam novi vlasnik omogući da dođemo do igrača ranije. U prošlosti smo morali da prodajemo prvo igrače da bismo kupili nove. To će se sada promeniti. Nećemo ići po svakog igrača koji nam je na raspolaganju“, rekao je Hazenhitl.

Trener kaže da je već pričao sa Šolakom i da su svi u klubu srećni.

„Srećni smo što nas je ovakav investitor uzeo. Pažljivo su gledali šta se ovde dešavalo i jasno im je da imamo jasan plan kako želimo da razvijemo klub, da ne želimo da pravimo glupe poteze. To je glavni razlog zašto su nas izabrali. To je filozofija sa kojom se identifikujemo, želimo da budemo brži na tržištu, da razvijamo mlade igrače. Hoćemo da pravimo nove zvezde, to je zanimljivo za klub i nove vlansike“, istakao je Ralf.

Hazenhitl je preuzeo Sautempton 2018. godine, a za svoj posao ne strahuje uprkos nešto slabijim rezultatima u dosadašnjem toku sezone.

„Ja sam ovde da radim i da dam sve za klub. To sam radio poslednje tri godine, svi treba tako da rade, nevažno je ko je vlasnik. Stabilnost kluba je signal novom vlasniku da zna šta dobija. U ovom klubu postoji jasan plan i ovo nije uopšte rizično ulaganje“.

Sautempton je trenutno na 14. poziciji u Premijer ligi sa 21 bodom iz 19 odigranih susreta.

U Sautemptonu su kao igrači stasali Dušan Tadić, Virdžil van Dajk, Dejan Lovren, Sadio Mane…

BONUS VIDEO Ovakvu fudbalsku partiju još niste videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar