Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Fudbalska reprezentacija neslavno je započela novu sezonu Lige nacija. Pali su "orlovi" Ljubiše Tumbakovića u Moskvi, lekciju im je očitala Rusija rezultatom 3:1 (0:0).

Promešao je karte Ljubiša Tumbaković, pokušao je da igra sa tri odbrambena fudbalera – Milenkovićem, Nikolom Maksimovićem i debitantnom Pavlovićem. I, nije se dobro završilo…

Prvo poluvreme Srbija je bila bolji rival, pretila je preko Sergeja i Mitrovića, ali je nedostajala završnica. Nastavak je doneo potpuno drugačiju sliku na stadionu Dinamo Moskve.

PROČITAJTE JOŠ

Već u 48. minutu povele su „baćuške“, nakon što je mladi i još neiskusni Pavlović srušio Bakaeva, a sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Rutinski je pogodio Dzjuba, da bi nedugo zatim Rusi evrogolom Karavajeva duplirali prednost.

Tračak nade vratio je Aleksandra Mitrović, golom u 79. minutu, inače njegov 35. za nacionalni tim. I taman kada su se mnogi u Srbiji i svi oni koji navijaju za Srbiju ponadali da bi mogli do izjednačenja usledio je novi pogodak u mreži Dmitrovića.

Usledila je neverovatna greška Nikole Maksimovića, koji se okliznuo ispred šesnaesterca kao poslednji igrač, posle pasa Kolarova i servirao Dzjubi na tacni da postigne novi pogodak.

Ponovo su razočarali „orlovi“, delovalo je sve to jako, jako sporo, bez neke jasne ideje. Činjenica je da su Rusi trenutno fizički spremniji jer im je šampionat uveliko u toku, dok su naši koji igraju u najvećim klubovima tek počeli da treniraju.

„Prvo poluvreme je i ličilo na nešto, kada su se naši igrači umorili jer su tek ušli u trenažni proces, to je dobilo drugu dimenziju. Oko 80 odsto naših igrača nije u trenažnom procesu i to se videlo. POkazali smo fizičku nemoć, srediće se to u narednih mesec dana, bićemo ubedljiviji i bolji. Ruski igrači su bili u velikoj prednosti što su oni imali 12 utakmica, šest kola iz prethodne sezone i šest iz nove, videlo se da su u takmičarskom tonusu, da imaju bolju konekciju s loptom. Dok smo imali snage mogli smo da pararimo, naročito u prvom poluvremenu“, poručio je selektor Tumbaković.

Naredni meč „orlove“ očekuje već u nedelju, kada na „Marakanu“ stiže Turska, koja je neočekivano poražena na svom terenu od Mađarske.

Podsetimo, neposredno pred okupljanje „orlova“ u Kući fudbala u Staroj Pazovi od reprezentacije se oprostio jedan od najiskusnijih i najboljih fudbalera – Nemanja Matić. Takođe, među pozvanima nema ni Luke Milivojevića, kapitena Kristala Palasa.

Rusija – Srbija 3:1 (0:0)

Strelci: Dzjuba 48 (p), 81, Karavajev 69 – Mitrović 79)

Stadion: Dinamo Moskva

Sudija: Vilijam Kolum

RUSIJA (4-3-3): Šunjin – Fernandez, Semenov (od 77. Nojšteter), Džikija, Žirkov (od 80. Kuzijaev) – Zobnin, Ozdojev, Jonov – Karavajev, Bakajev (od 68. Mirančuk), Dzjuba.

SRBIJA (3-4-2-1): Dmtrović – Milenković, Ni. Maksimović, Pavlović (od 64. Kolarov) – Lazović, Ne. Maksimović (od 85. Ljajić), Gudelj, Kostić – Milinković Savić (od 65. Đuričić), Tadić – Mitrović.

KRAJ MEČA – POBEDA RUSIJE!

Fudbaleri Srbije upisali su poraz na startu Lige nacija u Moskvi protiv selekcije Rusije. Jedini gol za Srbiju postigao je Aleksandar Mitrović.

IGRAĆE SE JOŠ ČETIRI MINUTA

90′ ĐURIČIĆ PROMAŠIO ZICER

Filip Đuričič našao se „oči u oči“ sa golmanom Rusije, ali je šutirao pravo u njega. 

85′ Ljajić je na terenu umesto Nemanje Maksimovića 

81′ GOOOL! RUSIJA OPET IMA DVA GOLA PREDNOSTI

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Dzjuba je iskoristio „poklon“ Nikole Maksimovića koji se okliznuo ispred šesnaesterca. Rutinski je napadač Rusije levom nogom matirao s 18 metara Dmitrovića.

79′ GOOOL! SRBIJA SMANJUJE

Aleksandar Mitrović postigao je pogodak na asistenciju Darka Lazovića. To je 35. gol za golgetera „orlova“ u nacionalnom timu.

69′ GOOOL! RUSI DUPLIRAJU PREDNOST

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Karavajev prelepim udarcem van šesnaesterca pogađa dalji ugao Dmitrovićevog gola.

64′ DVOSTRUKA IZMENA SRBIJE

62′ Tadićev „projektil“ pored prečke

Našao se Dušan Tadić u odličnoj prilici, pokušao je levom nogom, ali je njegov pokušaj završio malo pored gola.

61′ Rusi se razigrali

Srbija je pala posle primljenog gola, a „baćuške“ pritiskaju sve jače.

56′ Srbija se odbranila

Pokušali su Rusi iz slobodnog udarca, ali je živi zid Srbije odradio posao.

52′ Sergej tražio penal

Jedan od ruskih defanzivaca izblokirao je pokušaj Sergeja Milinković-Savića, tražio je as Lacija penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom. Usporeni snimak pokazao je da je sve bilo regularno, lopta je igrača pogodila u koleno, a zatim u glavu.

48′ GOOOL! DZJUBA POGODIO

Artem Djuba rutinski je matirao Dmitrovića s „kreča“.

47′ – PENAL ZA RUSE!

Pavlović je skrivo penal nad Bakaevim, a Rusi su stigli do gola s bele tačke. Dzjuba je matirao Dmitrovića.

BEZ PROMENA U POSTAVAMA

Selektori Rusije i Srbije nisu želeli da menjaju ništa!

21.47 – Počelo je drugo poluvreme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA – Miruju mreže u Moskvi

45+1 Kratka nadoknada

Sudija iz Škotske produžio je svega šezdeset sekundi meč 1. kola Lige nacija između Rusije i Srbije u Moskvi.

40′ Sreća pogledala Srbiju

Robusni Dzjuba pravi dosta problema odbrani Srbije. Odlično je zagradio loptu i poslao povratni pas u peterac, Bakaev je imao idealnu priliku da promeni rezultat, ali je desnom nogom šutirao preko gola sa svega četiri metra.

38′ Rusi se oslobodili pritiska

Kako vreme u Moskvi odmiče, tako jenjavaju napadi Srbije, dok Rusi uspešno težište igre pomeraju ka polovini „orlova“.

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

32′ Mitrović trpi udarce

Požalio se prvi špic „orlova“ sudiji iz Škotske da konstantno dobija udarce, pa je Semjonov poslednji put upozoren.

29′ Argesivni Dzjuba

Glavni sudija meča za sada drži stvari pod kontrolom, i najmanji kontakt momentalno sankcioniše. Prvo je Mitroviću dosudio još jedan faul na sredini zbog visoko podinutog lakta, a zatim je opomenuo i Dzjubu.

26′ „Orlovi“ diktiraju tempo

Posed lopte posle 25 minuta u Moskvi je 62-38 odsto u korist Srbije.

24′ Rusi mogli do gola

Mogli su Rusi do vođstva. Dzjuba je šutirao sa šest metara, Dmitrović je maestralno odbranio, a Lazović očistio loptu s gol-linje.

21′ Strašna šansa za „orlove“

Sergej Milinković-Savić je pokušao po zemlji desnom nogom, ali je golman Rusije vrhovima prstiju sprečio loptu da završi u mreži.

20′ Novi korner za Srbiju

Srbija je ponovo zapretila iz kornera, ali je glavni artbitar iz Škotske svirao faul Mitrovića u napadu.

Foto: Printscreen/Nova.s

13′ Visok presing „orlova“

Prisutna je neverovcatna želja kod reprezentativaca Srbije koji od samog početka susreta igraju visok presing na polovini rivala. Gudelj neumorno trči na sredini, prati ga Tadić…

Odlično deluje i poslednja linija sa Milenkovićem desno, Maksimovićem u sredini i debitantnom Pavlovićem koji pokriva levu stranu.

10′ Sergej probao glavom

Odličan centaršut Filipa Kostića uspeo je glavom da isprati Sergej Milinković-Savić, ali je njegov pokušaj otišao pored gola.

6′ Mitrović zapretio

Najbolji strelac Srbije s 34 gola Aleksandar Mitrović uputio je prvi udarac u okvir gola. Napadač Fulama pripretio je glavom.

5′ – Borba na sredini

Za sada dvoboj Rusije i Srbije protiče na sredini terena, „opipavaju puls“ jedni i drugi.

2′ Korner za Srbiju

Filip Kostić je munjevito, u njegovom stilu, prošao je po levoj strani uputio centaršut koji je izblokiran. Srbija, koja igra u novim belim dresovima, za sada diktira tempo.

20.45 – MEČ JE POČEO!

20.35 Još samo deset minuta ostalo je do početka susreta u Moskvi.

Prednost domaćeg tima je što je većina igrača odigrala čak šest kola u ruskoj Premijer ligi, dok s druge strane „orlovi“ koji igraju u najjačim evropskim klubovima su i dalje na pauzi.

Liga nacija – B divizija

četvrtak

Rusija – Srbija 3:1 (0:0)

Turska – Mađarska 0:1 (0:0)

Rusija 1 1 0 0 3:1 3

Mađarska 1 1 0 0 1:0 3

Turska 1 0 0 1 0:1 0

Srbija 1 0 0 1 1:3 0

 

 

 

20.12 – BEZ POBEDNIKA 

Fudbaleri Rusije odigraće meč prvog kola Lige Nacija B grupe u Moskvi na stadionu Dinama. Prethodni put kada su se dva tima sastala 2016. godine u prijateljskom susretu u Monte Karlu, rezultat je bio nerešen 1:1.

19.45 Dobrodošli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare