Foto: Printscreen Twitter / Sportcomm

Jedan od roditelja dece iz Splita oglasio se o incidentu u Sarajevu za Slobodnu Dalmaciju.

Skandal kakav se ne pamti desio se u subotu uveče u Sarajevu, kada je grupa huligana napala noževima i suzavcima decu i roditelje na fudbalskom turniru.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od roditelja iz Beograda je uboden nožem, a na učesnike je bačen suzavac.

U čitavoj situaciji se izdvojila još jedna ružna situacija, kada su deca iz Splita skandirala „Ubij Srbina“.

Zbog toga je njihovom klubu u nedelju doživotno zabranjeno učešće na „Junior kupu“, a zaista je sramno opravdanje za uzvik „Ubij Srbina“, tim pre što je reč o dečacima do deset godina.

„Ekipa iz Splita pobedila je ekipu FK Zvezdara. Nakon utakmice, roditelji dece iz Beograda ušli su u teren i verbalno napali sudije utakmice, valjda nezadovoljni rezultatom i izgubljenom utakmicom. Čak je moralo da reaguje i obezbeđenje“, rekao je roditelj koga citira Slobodna Dalmacija.

Almir Prguda, organizator turnira je rekao da Splićani zbog toga nisu dobrodošli više na turniru, ali je probao da objasni zašto meč sa spornim uzvicima nije prekinut.

„Utakmica nije prekinuta zato što su u pitanju mala deca od 10 godina i njihov ih je trener odmah utišao“, rekao je Prguda.

Svejedno nije jasno kako je i zašto do takvih uzvika došlo, a svoje mišljenje dao je i roditelj deteta iz Splita.

„Za vreme cele utakmice bio je razvijen transparent napisan na ćirilici. Ko zna, možda je sve to, iako nikako ne mogu odobriti takvo ponašanje“, naveo je on.

BONUS VIDEO: Pričali smo s “Nejmarom” i malo nas je razočarao – ne zna ko je Rambo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare