Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Crvene zvezde i Milana sastaće se u šesnaestini finala Lige Evrope, a duel neće biti zanimljiv samo zbog Zlatana Ibrahimovića.

Nema sumnje da će Ibrakadabra poneti svu slavu ovog meča i privući najveću pažnju u Srbiji, ali zaslužio je i Rade Krunić da se spomene, kao momak koji je zaobilaznim putem došao do velike scene i dresa višestrukog prvaka Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećanja radi, momak rođen u Foči je posle Sutjeske iz svog rodnog grada došao do Donjeg Srema, u kom je imao odličnu sezonu 2013/2014.

Prešao je onda u Veronu, imao još epizodu u Borcu iz Čačka 2015, kada je prešao u Empoli i to je potez karijere.

Proveo je četiri godine u ovom timu i onda dobio poziv koji se ne odbija – Milan!

U decembru 2018. je odigrao jubilarni 100. meč za Empoli, dao je gol uz asistenciju protiv Spala, nastavio je sa dobrim igrama i to je rezultiralo transferom u Milan.

Evropski prvenac u klubu je imao upravo nedavno u Ligi Evrope protiv Seltika, redovno je igrao na internacionalnoj sceni i važan je šraf u rotaciji.

Inače, igrao je čuveni meč Crvena zvezda – Donji Srem, kada je bilo 2:2. Krunić je bio jedan od boljih aktera meča, na kom je Zvezdi autsajder upropastio jubilej i 50. rođendan Marakane.

I to kako – bilo je 2:0 od 54. minuta, a Marčeta i Aškovski su u 76. i 90. minutu poslali 40.000 navijača kući pognute glave.

Ne krije Rade da je navijač Crvene zvezde, u nekoliko intervjua je to javno priznao, a bilo je pregovora sa Zvezdom, Partizanom i Vojvodinom. Sve se izjalovilo, ali Rade ne žali – igra u Milanu, za petostrukog prvaka Evrope, u društvu velikog Zlatana Ibrahimovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar