Foto: Printscreen/Youtube: Ty B. ROLANDO

Bivši napadač Liverpula, Aston Vile i Notingem Foresta, Sten Kolimor (52), decenijama unazad vodi borbu za mentalno zdravlje i uvek u javnosti govori o tome.

Nekada veliki talenat engleskog fudbala neposredno pred penzionisanje 2001. godine saznao je da boluje od kliničke depresije i poremećaja ličnosti.

Kontroverzni član čuvenih Livrepulovih „Spajs bojsa“ koji je svojevremeno rešetao mreže u Premijer ligi, nikada nije iskoristio svoj potencijal.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je redovan na žurkama, sklon skandalima, vozio je najbolje automobile, družio se sa muzičkim i filmskim divama.

Kolimor je rođen 22. januara 1971. godine. Nakon sjajnih igara u klubu iz Konferencije otišao je u Kristal Palas kao 19-godišnjak, gde je dosta naučio od Jana Rajta. 1992. godine je otišao u Sautend Junajted gde je bio sjajan.

Notingem Forest ga kupuje za nešto više od dva miliona funti i već u prvoj sezoni postiže 18 golova i pomaže klubu da se vrati u Premijer ligu.

Odmah po završetku karijere počeo je da radi kao komentator na „BBC“, ali zbog s***a u javnosti, tačnjije, u jednoj šumi u blizini Staforda ostao bez posla.

Zaniljivo, Kolimor je završio i na filmskom platnu. 2005. godine je glumio fudbalsku zvezdu u čuvenom filmu ‘Niske strasti’, gde je poginuo u automobilskoj nesreći dok imao vrelu akciju sa glavnom junakinjom filma, Ketrin Tramel, čiji lik je tumačila Šeron Stoun.

Poslednjih godina potpuno je promenio način života. Redovno trenira, živi zdravo i otvoreno govori o svojoj borbi sa demonima i problemima sa kojim se suočava.

BONUS VIDEO „Bomba“ Trenta Aleksandera-Arnolda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare