Foto: EPA/MAGI

Otac fudbalera nije mogao da veruje.

Bivši vezista Evertona Dinijar Biljaletdinov pozvan je da se bori u ruskim oružanim snagama u Ukrajini.

On je postao prvi ruski sportista koji je zvanično mobilisan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je nedavno objavio delimičnu mobilizaciju stanovništva za određene kategorije stanovnika.

PROČITAJTE JOŠ

Vojno sposobni muškarci koji su prethodno služili u oružanim snagama i imaju određene vojne specijalnosti podležu regrutaciji.

Zanimljivo je da je Biljaletdinov iznad starosne granice od 35 godina, ali činjenica da je ranije služio mogla biti razlog za njegovo regrutovanje.

Dekretom, koji je stupio na snagu prošle nedelje, 300.000 Rusa će biti regrutovano da učestvuju u sukobu koji je u toku.

Govoreći za rusko izdanje Sport24, Dinijarov otac, Rinat Biljaletdinov, otkrio je da je njegov sin regrutovan.

Stariji Biljaletdinov je takođe potvrdio da je Dinijar ranije služio u ruskim oružanim snagama, ali je insistirao da je to radio samo u sportskoj ulozi.

„Da, Dinijar je dobio poziv. Služio je u sportu pre više od 19 godina kada je igrao u omladinskom timu.. Položio je zakletvu, a vojsku je služio na sportskom terenu pre 19 godina, Jedino mi nije jasno kako je on kao 37-godišnjak pozvan u vojsku ako zakon kaže da se na mobilizaciju zovu ljudi do 35 godina

Biljaletdinov je odigrao 46 nastupa za reprezentaciju Rusije između 2005. i 2012. godine i bio je deo ekipe koja je stigla do polufinala Eura 2008.

BONUS VIDEO Slavlje srpskih igrača i stručnog štaba u Oslu posle pobede nad Norveškom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar