Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Nisu Portugalci uopšte razmišljali o scenariju "Srbija pobeđuje u Lisabonu", skupo ih je to koštalo.

PROČITAJTE JOŠ

Portugalci imaju pravo da se žale zbog poništenog gola Ronaldu u prvoj utakmici, ali kao da su zaboravili kako je Srbija odigrala to drugo poluvreme u Beogradu.

Bivšim prvacima Evrope poklonili smo dva gola na Marakani, oba puta je jedan od najnižih igrača, Diogo Žota, glavom matirao Orlove, ali smo rešili i u Lisabonu da podarimo jedan pogodak kiksom Gudelja.

Ipak, kada se sama igra pogleda, Portugalci kao da su zaboravili da smo im parirali i da smo ih u dobrom delu meča zapravo nadigrali u prvom susretu.

Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Odlučili su da ziheraše i podsetili su upravo na našu reprezentaciju iz duge ere pre Piksija. Kalkulisali su, nisu prezali ni od čega na sredini terena, histerisali su kod svakog prekida i kako je vreme odmicalo, nervoza im je samo rasla, što je kulminiralo na kraju.

Nisu uopšte delovali kao ekipa koja ima Mundijal u džepu, iako su tako i najavili sam meč. Bilo je tako u medijima, među igračima, između redova i kod selektora Fernanda Santoša, iako se on držao diplomatije, više reda radi.

„Uvek je teško igrati u Irskoj, ali osvojen bod sve ostavlja u našim rukama. U nedelju, pred našim navijačima i u našoj kući, zapečatićemo put na Svetsko prvenstvo u Katar! Napred Portugal“, glasila je Ronaldova poruka na Instagramu posle Irske, koja je takođe nadigrala Portugal.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Ni ta irska lekcija, tada bezbolna, nije bila dovoljna.

„Zemlju i Portugalce želimo da obradujemo još jednom i da stignemo na Svetsko prvenstvo. Snagom svih Portugalaca ćemo stići tamo. Računamo na vašu podršku. U susret Kataru“, napisao je Ronaldo na društvenim mrežama, a u Katar će možda stići, ali zaobilaznim putem.

Pre meča, Ronaldo nije mario za svoju lošu tradiciju mečeva protiv Srbije, samo jednom u svojih šest utakmica se „razmahao“, kada je bilo 4:2 na Marakani u mandatu Ljubiše Tumbakovića i kada je dao jedan gol.

Bio je jednom u džepu Igora Duljaja, nije ga nigde bilo u prvom Piksijevom meču, u drugom ga je i te kako bilo, ali u kadru posle završnog sudijskog zvižduka.

U očajanju, možda i kajanju što se meču nije pristupilo drugačije. Hvala mu!

BONUS VIDEO Portugal – Srbija, kraj utakmice i veliko slavlje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar