Foto: REUTERS/Albert Gea/Guliver

Mladi fudbaler Žoao Mendeš de Asis Moreira nalazi se na pragu prelaska u Barselonu.

Tačnije, mladi Žoao je na pregledima jer želi da pređe u Barsinu akademiju, što samo po sebi možda ne bi bilo toliko interesantno da nije reč o Ronaldinjovom sinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ronaldinjo je ostavio večni trag u Barseloni u prvim godinama 21. veka, kada je uz, tek nadolazećeg Lionela Mesija pravio čuda na terenu.

Naterao je i „Santjago Bernabeu“ da mu aplaudira, bio je najbolji fudbaler sveta i osvojio je sve sa Barselonom.

Žoao Mendeš je prekinuo svoj ugovor sa Kruzeirom i prolazi testove da bi prešao u španski klub, a u Brazilu važi za talentovanog fudbalera.

S obzirom na to ko mu je otac, nije ni čudo. Ipak, pred sobom neće imati nimalo lak zadatak, a Đoan Laporta, predsednik Barselone, prema pisanju brazilskih medija, lično prati situaciju.

Odluku da li će Žoao Mendeš pojačati slavni klub, na kraju će doneti treneri, a mladi igrač uglavnom nastupa kao centarfor.

To razlikuje 178 centimetara visokog fudbalera od oca, pošto je Ronaldinjo bio poznat kao majstor kreacije i poteza na sredini terena.

Zanimljivo je da je Žoao Mendeš potpisao prvi ugovor sa Kruzeirom već sa 14 godina, a momak koji se nešto bolje služi levom nogom, danas ima 17 godina.

BONUS VIDEO: Doček svetskih prvaka u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar