Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trener Barselone Ronald Kuman podržao je svog igrača Đerara Pikea koji je napisao da "fudbal pripada navijačima, danas više nego ikad".

Na taj način se oglasio po pitanju formiranja i još bržeg ukidanja ideje o Superligi Evrope koja je živela svega dva, tri dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Barselona je jedan od klubova osnivača, tu je bilo još 11 klubova, od čega je deset priznalo poraz i na različite načine, bar trenutno odustalo od predloženog koncepta Superlige.

„Ne želim mnogo da pričam o tom pitanju, ali sam saglasan sa tvitom Đerara Pikea. Ima igrača koji su odigrali ogroman broj utakmica, ima i priče o Superligi, Ligi šampiona ali i UEFA ignoriše igrače koji igraju toliko mnogo utakmica. Samo im je novac važan. Pogledajte rasporede za ovu sezonu, sutra igramo u deset uveče“, rekao je Kuman na konferenciji, a prenela je Marka.

Time je i Holanđanin bar posredno prokomentarisao ligu koju su stopirale UEFA, FIFA i navijači širom sveta kao oportunističku i elitističku.

Uz Barselonu, Superligu je planiralo da osnuje još 11 klubova: Real i Atletiko Madrid, Liverpul, Mančester junajted i Siti, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Juventus, Milan i Inter.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar