Foto: EPA-EFE/Michael Steele / POOL

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel verovatno već od sledeće nedelje dobija novi ugovor sa svojim klubom.

Tuhel je došao u klub početkom ove godine, kao zamena za Frenka Lamparda, a nedugo pošto je dobio otkaz u Pari Sen Žermenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Za tri, četiri meseca je potpuno transformisao Čelsi i doveo ga do titule prvaka Evrope koju je malo ko očekivao u decembru i januaru.

„Nisam sto posto siguran, ali možda već sada imam novi ugovor. Agent mi je nešto spominjao, ali ne znam, moram da proverim“, rekao je Tuhel.

On je prvobitni ugovor dobio do leta 2022, ali će po svoj prilici on postati dugoročniji. O tome se razgovaralo kratko već na stadionu Dragao sa Romanom Abramovičem.

„To je bio i najbolji i najgori mogući trenutak za prvi sastanak. Najgori jer ne može biti bolji od ovoga. Razgovaraćemo opet u nedelju, radujem se tome. Uveravam ga da ću ostati gladan, da ću hteti nove trofeje i veoma sam srećan što sam deo vrlo ambicioznog kluba, važan deo snažne ekipe. To je trenutno u savršenom skladu s mojim uverenjima i strasti za fudbalom“, objasnio je Tuhel.

Podsećamo, Čelsi je golom Kaija Haverca pobedio Mančester siti 1:0 u finalu Lige šampiona u subotu.

„Ovo je samo početak. Kad sam s Dortmundom osvojio kup, nisam došao na sledeći trening s manje gladi i ambicije. Naravno, sad ćemo proslaviti i pustiti nedelju ili dve da se ovo slegne, ali već posle toga osvojena titula ti više nije dovoljna, niko ne želi da se zadovolji time, nego traži novi uspeh, novi trofej, uz isti kvalitet. Želim da budem deo toga i to tražim od igrača. Nema sumnje da je to sledeći korak“, istakao je Tuhel.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar