Robinjo, Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Kratak je put od vrhunskog fudbalera do osuđenika

Robinjo, čuveni brazilski fudbaler i svojevremeno jedan od najboljih driblera na svetu, osuđen je u Italiji na devet godina zatvora zbog silovanja.

Uz Robinja, osuđen je i njegov prijatelj Rikardo Falko, koji je 2013. godine takođe učestvovao u grupnom silovanju žene u milanskom noćnom klubu Sio kafe.

Fudbaler i njegov prijatelj osuđeni su još pre pet godina, ali je nakon toga usledila žalba, koja je sada odbijena.

PROČITAJ TE JOŠ:

Robinjo je iskusno odlučio da se preseli u rodni Brazil i to će verovatno biti razlog zbog kog će izbeći zatvorsku kaznu.

Naime, italijansko Ministarstvo spoljnih poslova je izdalo zahtev za izručivanje Robinja, a prema tamošnjem zakonu izdržavanje kazne trebalo bi da počne odmah, pošto nekadašnji fudbaler više nema prava na žalbu.

Ipak, Brazil je poznat po tome da skoro nikada ne izručuje svoje državljane, pa će Robinjo verovatno biti slobodan u svojoj državi, ali neće moći da izlazi van njenih granica.

Povodom celog slučaja oglasio se i advokat silovane žene, koji je istakao da je nebitno gde će Robinjo izdržavati kaznu, ali da je bitno da je odsluži.

„Mojem klijentu nije bitno da li će kazna biti izdržana u Brazilu ili Italiji. Važno je da se pravda sprovede i da kazna bude u potpunosti izdržana“, rekao je advokat silovane žene Jakopo Njoki.

Robinjo je upisao preko 100 nastupa za nacionalni tim Brazila, a igrao je u Santosu, Real Madridu, Mančester sitiju, Milanu, Sivasporu…

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar