Prosinečki
Robert Prosinecki; Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u Zagrebu u 88. godini, nakon duge i teške bolesti.

Od legendarnog trenera se oprostio gotovo ceo Balkan, a posebnu poruku imao je njegov bivši pulen Robert Prosinečki.

PROČITAJTE JOŠ

„Imali smo specifičan odnos. Veliki šok, koliko god smo znali da ima rak. Obeležio nam je karijere, odnose, imamo puno sećanja. Teško nam je, mislim da je bio jedan pravi borac. Neće više ništa biti isto bez njega, ali uvek će biti tu s nama. Mislim da je proživeo lep životi neka mu je laka zemlja“, rekao je Prosinečki i dodao:

„Mislim da će gore imati šta da priča s ljudima. Cela moja karijera uvek je bila nekako povezana s njim. Imali smo odličan odnos. Nedostajaće nam svima, hrvatskom fudbalu, javnosti. Ćiro je bio drugačiji od svih ostalih“, rekao je Prosinečki za N1.

Prosinečki je rođen u Nemačkoj i ponikao je u Dinamu iz Zagreba, međutim kada je došlo vreme da zaigra za prvi tim nastale su nesuglasice. Blažević se žestoko naljutio na Robija i poručio da će „pojesti svoju trenersku diplomu“ ako ikada od njega bude igrač, što se vrlo brzo i desilo. Prosinečki je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom 1987. godine, nakon čega je postao zvezda jugoslovenskog fudbala.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: „Dosta više“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar