Litvanija vs Bugarska Foto:Tanjug/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Bolje nije moglo.

Fudbalska reprezentacija Bugarske odigrala je tek nerešeno, 1:1 protiv Litvanije u utakmcii 3. kola G grupe kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Bugarska je u Kaunas došla sa ciljem da dođe do preko potrebnih bodova, ali je u 15. minutu Edvinas Girdvainis nakon kornera i udarca iz kaznenog prostora pogodio mrežu ekipe koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić za 1:0.

Samo dva minuta kasnije Justas Lasickas je, kao poslednji igrač odbrane, napravio faul za direktan crveni karton, pa je Bugarska imala 73 minuta da brojčanu prednost protiv slabijeg rivala pretvori u tri boda.

Uspeli su da dođu do poravnanja preko Marina Petkova, koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio za 1:1, i to je bilo sve.

Napadali su Krstajićevi puleni, pritiskali, imali 26 udaraca, 20 kornera, ali je sve to bilo uzalud – na kraju remi i sve izvesniji oproštaj od mesta koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Pogotovo jer je naredni protivnik reprezentacija Srbije, koja je dosad zabeležila dve lake pobede, a trijumfom nad istočnim susedom „orlovi“ bi pobegli na čak osam bodova viška nakon samo tri odigrana kola i Bugarsku izbacili iz trke za jednim od prva dva mesta.

G grupa

3. kolo

Litvanija – Bugarska 1:1 (1:1)

(Girdvainis 15 – Petkov 27)

18.00 Crna Gora – Mađarska

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar