Gordan Petrić
Gordan Petrić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Petrić ponovo o teškoj blamaži u Sremskoj Mitrovici.

Fudbaleri Partizana u nedelju od 19 časova dočekuju Vojvodinu u Superligi Srbije u derbiju kola, ali je i dalje glavna tema dbakl u Sremsko Mitrovici i eliminacijai iz Kupa Srbije.

Gordan Petrić se ponovo osvrnuo na težak poraz.

”Mi u tom meču nismo imali problem sa pritiskom. Desio se taj gol u poslednjem minutu… Dešava se to. Ako mene pitate da li je trebalo da se desi, nije“.

Potom je kritikovao i igrače.

PROČITAJTE JOŠ

„Igrači treba da prepoznaju situaciju, da profesionalno završe utakmicu. Brine me što smo promašili četiri penala. To je znak da igračima malo treba da uđu u nervozu, da psihički padnu. Možda nemamo dovoljno lidera u timu da kada je kritično izguramo do kraja. Pričao sam sa njima, spremni su. U životu i fudbalu treba zaboraviti ono što je bilo. Čeka nas novo dokazivanje”, poručio je Gordan Petrić.

Nije želeo nikoga posebno da apostrofira.

”Nije niko od igrača loše odigrao, igrali su onoliko koliko je trebalo. Teren je bio loš, ali to su priče za malu decu… Dešavalo se da izgubimo poprečne lopte zbog sporog terena. Mogu da razumem sve, ali penale ne znam da li se to ikad desilo da neko promaši četiri zaredom. Možda smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda. Bar da po nečemu ostanemo upamćeni, ili ja kao trener”.

Trener crno-belih nije bežao ni od svoje odgovornosti za debakl i smatra da nije dobro koncipirao treninge tokom pauze.

”Možda sam pogrešio u nekom trenažnom procesu, možda su bili jači treninzi nego što je trebalo. Video se pad u drugom poluvremenu. Rekao sam saradnicima da mi nešto smrdi, da ćemo možda dobiti „kokošku“ i dobili smo takav gol. Posle poraza sam počeo prvo do sebe da vidim gde sam ja pogrešio”.

Veruje Petrić da će ekipa da se izdigne.

”Moraju da budu spremni na takve stvari. Ako su pali na nama je da ih vratimo u normalu. Sami ćete videti da li su se vratili u normalu ili ne. Nadam se da su svi igrači spremni”, dodao je Petrić.

BONUS VIDEO Dule Vujošević i Božo Koprivica_ Vučiću odgovara da Partizan propadne