Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Real Madrid je saopštio da se na stadion "Santjago Bernabeu", koji još nije završen, vraća 11. septembra u utakmici 4. kola La Lige protiv Selte.

Od početka pandemije, koja je ubrzala i početak radova na čuvenom stadionu, Real igra na pomoćnom stadionu „Alfredo Di Stefano“.

Kapacitet „Bernabeua“ ostaće 81.000 mesta, ali uz potpuno novi spoljni izgled, dobiće i brojne nove atrakcije, poput velikog ekrana od 360 stepeni, šoping centre, hotel, restorane i podzemne garaže.

Na stadionu ima još dosta posla. Real očekuje da će u potpunosti biti završen do kraja 2022. ili početkom 2023. godine ako dođe do manjih kašnjenja, navodi Index.hr.

„Marka“ piše da se na stadionu radi 24 sata dnevno, u tri smene, i s više od 800 ljudi na travnjaku i tribinama. Trenutno se sređuje teren, a čim se on postavi, prelazi se na tribine nižeg nivoa.

Real nastoji da najpre osigura kapacitet za 35.000 gledalaca, koliko će mu biti dovoljno i dozvoljeno publike na tribinama zbog pandemije koronavirusa. Prvi meč po povratku kući odigraće sa Seltom, 11. septembra, u 4. kolu La Lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar