Foto: EPA-EFE/Alberto Estevez

Fudbalski klub Real Madrid spreman je da izdvoji rekordne sume novca kako bi u svoje redove doveo Kilijana Mbapea i Erlinga Holana.

O željama madridskog giganta pisao je i „ESPN“, koji je u svom tekstu obrazložio šta je sve potrebno kako bi se ovaj „pakleni“ plan i ostvario.

PROČITAJTE JOŠ:

Ključni deo u ovoj priči je taj da se Real mora odreći nekoliko igrača do sledećeg leta, kako bi mogao finansijski da izdrži dovođenje zvezda, kao što su Holan i Mbape.

Među igračima koji bi mogli da odu iz Reala veoma brzo je i hrvatski fudbaler i osvajač „Zlatne lopte“ za 2018. godinu Luka Modrić, ali i Geret Bejl, Isko i Marselo, koji je već najavio odlazak i povratak u Brazil.

„Real ima četiri igrača koji imaju velike ugovore, a koji ističu na leto. To su Geret Bejl, Isko, Luka Modrić i Marselo. Njihovim odlaskom na leto otvorio bi se prostor za to da se plati Mbape. Tu onda u priču ulazi i Holan za kojeg je poznato da bi tražio 30 miliona evra godišnje, te bi odšteta za njega koštala 75 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzulu u njegovom ugovoru koja bi trebalo biti aktivna od kraja ove sezone“, piše „ESPN“.

Poznato je da Real već dugo „ganja“ pojačanja u napadu, praktično od kada je Kristijano Ronaldo napustio „Santjago Bernabeu“. Prednost u dovođenju Francuza može biti i ta što mu je saigrač u reprezentaciji Karim Benzema, koji ima veliku želju da zaigra sa Kilijanom u bliskoj budućnosti. Benzema je već sezonama najbolji igrač madridskog kluba, ali evidentno je da nosi veliki deo tereta na svojim leđima.

EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

ZAŠTO BI OVO BIO NAUNOSNIJI POSAO U FUDBALU?

Ukoliko do pomenutih transfera dođe, pretpostavlja se da bi Mbape i Holan sa Realom potpisali šestogodišnje ugovore. To bi iziskivalo i velike plate za pomenuti „ubitačni“ dvojac, pa bi na njih otišlo ukupno oko čak 800 miliona evra, računajući odštetu, plate koje traže, kao i porez koji klub plaća na sve to.

Podsetimo, Nejmar je 2018. godine prešao iz Barselone u Pari Sen Žermen za 222 miliona evra. On je sa Francuzima potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 225 miliona evra. To je i dalje najvredniji transfer u istoriji fudbala, ali stoji činjenica da bi Mbape i Holan transferom oborili mnoge rekorde kada su novac i brojke u pitanju.

Holan, Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

BONUS VIDEO Top 5 Fudbalskih Transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar