Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Fudbaleri Bajerna iz Minhena dočekaće od 21 čas Real Madrid u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Madriđani su u četvrtfinalu eliminisali Mančester siti, dok je Bajern u dva meča bio bolji od Arsenala.

Bavarci i Madriđani odigrali su 26 mečeva u istoriji Lige šampiona, nemački klub je zabeležio 11 pobeda, a Real 12, dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom.

PROČITAJTE JOŠ

„Želimo da se plasiramo u finale. Napravili smo jedan korak protiv Arsenala, a sada je vreme da napravimo sledeći protiv Reala. Želimo da budemo konkurentni u polufinalu LŠ i da se potom nađemo na Vembliju. To neće da nam pomogne da vratimo bodove iz drugih takmičenja, ali planiramo da igramo u finalu“, rekao je trener Bajerna, Tomas Tuhel.

Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri Bajerna će igrati 20. polufinale Lige šampiona. Tuhel ima problema sa povredama igrača, pošto će meč sa Realom propustiti Konrad Lajmer, Matijas de Liht i Kingsli Koman, dok su Džamal Musijala, Liroj Sane, Dajot Upamekano i Serž Gnabri pod znakom pitanja.

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti je izjavio da veruje da njegov tim može da se plasira u finale Lige šampiona.

„Snažni su u tranziciji i imaju jako brze igrače. Mogu da igraju na više načina. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularan dvomeč protiv Arsenala. Jaka su ekipa u Evropi. Moramo da uzmemo u obzir i istoriju kluba“, naveo je Ančeloti.

Foto: Alvaro Medranda / Panoramic / Profimedia

Madridski klub će protiv Bajerna odigrati rekordno 32. polufinale. Za Real zbog povreda neće igrati Tibo Kurtoa i David Alaba, dok će Dani Karvahal propustiti duel u Minhenu zbog žutih kartona.

Revanš meč polufinala između Reala i Bajerna biće odigran osmog maja u Madridu.

U drugom polufinalu se sastaju Borusija i Pari sen Žermen, a prvi meč ova dva kluba na programu je sutra od 21 sat u Dortmundu.

Cup tree provided by Sofascore

BONUS VIDEO Bomba Trenta Aleksandera-Arnolda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar