Foto: EPA-EFE/BIEL ALINO

Madriđani imaju ogromnu prednost iz prvog duela sa Čelsijem, dok ekipa iz Minhena mora da pokaže najbolje lice protiv Viljareala.

Fudbaleri Real Madrida dočekuju aktuelne šampione Evrope, ekipu Čelsija, u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona i pokušaće da odbrane prednost stečenu u Londonu.

Real je het-trikom Karima Benzeme slavio sa 3:1 u gostima i nalazi se u odličnoj poziciji da izbori plasman u polufinale.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobro smo kontrolisali prvu utakmicu i bili smo opasni iz kontranapada, ali odigrano je tek prvo poluvreme. Imamo prednost, ostala je još jedna utakmica. Oni su osvajači Lige šampiona“, upozorio je trener Reala Karlo Ančeloti.

Njegov kolega, trener Čelsija Tomas Tuhel istakao je da na ovom nivou ne mogu da se igraju utakmice kao što je to njegov tim uradio u prvom meču.

„Ako se stvari promene… možda i možemo da uradimo nešto. Potrebna su nam tri gola, koliko se često to dešavalo“, upitao je Tuhel.

U drugom meču današnjeg programa, Bajern će u Minhenu dočekati Viljareal posle neočekivanog poraza u prvoj utakmici sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ

„Zaslužili smo da izgubimo prvu utakmicu. Nismo bili dobri. U prvom poluvremenu nam je nedostajalo snage u odbrani i imali smo premalo šansi. Drugo poluvreme je bila potpuno ‘divlja’ utakmica“, rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

Njegov kolega sa klupe Viljareala, Unaj Emeri, smatra da je njegov tim napravio istorijski rezultat, ali i istakao da je španski klub i ranije igrao četvrtfinale Lige šampiona.

„Moramo da napravimo još jedan korak. Moramo da zahtevamo još više od sebe ako želimo da ih eliminišemo“, rekao je Emeri.

Utakmice su na programu u utorak od 21 sat u Minhenu i Madridu, a u sredu će revanše četvrtfinala u istom terminu odigrati Atletiko Madrid – Mančester siti (0:1 prvi meč) i Liverpul – Benfika (3:1).

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar