Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Reprezentativac Srbije Predrag Rajković izabran je za naboljeg golmana Francuske. U paklenoj konkurenciji sa Kejlorom Navasom iz Pari Sen Žermena i Stivom Mandandom iz Marselja, "kec" Remsa je odneo pobedu i završio u idealnom timu Lige 1.

autori: Petar Milovanović i Nebojša Todorović

Predrag Rajković rođen je za velika dela. Bilo je to jasno ko dan posle osvojenog zlata sa U19 na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2013, posle toga i svetskog zlata sa „orlićima“ na Novom Zelandu dve godine kasnije.

Usledili su rekordi i Liga šampiona u Makabiju iz Tel Aviva, a kao najveće individualno priznanje od svih, stigla je titula najboljeg golmana francuske Lige 1. Svega 12 primljenih golova na 27 mečeva uz tri odbranjena penala iz pet pokušaja, lansirala su Remsovog čuvara mreže na tron.

U intervjuu za Nova.rs Rajković, koji je očekivano zauzeo mesto u idealnom timu Lige 1, uz zvezde poput Nejmara, Mbapea, Di Marije, otkrio je tajnu uspeha, pričao o prekidu sezone, ambicijama za narednu, kao i o povratku s porodicom u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Kakav je osećaj biti najbolji golman u Francuskoj, ostaviti iza sebe imena kao što su Kejlor Navas i Stiv Mandanda?

„Zaista jedan veliki uspeh, izuzetno mi je drago što sam najbolji golman Lige 1. Kejlor Navas je vrhunski golman, branio je u Realu, a eto ja sam ispred njega. Svakako jedna velika motivacija da radim još više i da budem bolji sledeće sezone“.

„Kačili“ ste klipove na društvenim mrežama kako trenirate sa sinom, da li i on nosi zasluge što je tata uspešan kada istrči na teren i stane među stative?

„Aspolutno. Kao što ste mogli da vidite moj sin Relja je dao doprinos jer smo zajedno vežbali. Čučnjeve i trbušnjake sam radio s njim u rukama. Dosta mi je baš pomogao, kao i supruga Ana“.

View this post on Instagram

Workout ?‍? #stayhome

A post shared by Predrag Rajkovic (@rajkovicpredrag) on

Do septembra zvanično bez fudbala u Francuskoj

Na pitanje kako gleda na to što u Francuskoj neće biti fudbala čak do septembra, Rajković je odgovorio:

„Sigurno je da treninzi koje će nam slati da radimo neće biti istog intenziteta kao do sada, jer nema utakmica. Ipak, ima dosta vremena do septembra, videćemo kako će se odvijati stvari“, kaže Predrag.

Da li ste iznenađeni odlukom Fudbalskog saveza Francuske da se prekine prvenstvo i dodeli titula Pari Sen Žermenu?

„Žao nam je što je prvenstvo završeno, ali smo svesni da je zdravlje na prvom mestu. Rems je imao baš dobru sezonu i na nama je da to potvrdimo i sledeće sezone. Što se tiče Pari Sen Žermena, zasluženo su osvoili titulu. „Sveci“ su bili ubedljivo najbolja ekipa u Ligi 1, tu nema spora“.

Vaš Rems imaće priliku da se domogne Lige Evrope?

„Tako je. Igraćemo kvalifikicacije za drugo najjače klupsko evropsko takmičenje. To je veliki uspeh za klub i nadam se da ćemo se plasirati u grupnu fazu Lige Evrope“.

Kako ste uspevali tokom pandemije koronavirusa da održite formu i da trenirate kod kuće? Poznato je da je golmanima teže da rade na malom prostoru zbog specifičnih treninga?

„Održavao sam formu uz klupske treninge putem videa, koje su nam slali iz kluba. A oni golmanski treninzi s loptom, koji su malo teži, nekako uspevam da ih odradim. Ponavljam, sin i supruga mi zaista pomažu u tome“.

Pošto je odsviran kraj sezone u Francuskoj, kakvi su dalji planovi?

„Verujte da smo porodica i ja jedva čekali da se vratimo u Srbiju, samo to nam je bilo u glavi, poručio je na kraju razgovora najbolji golman Francuske Predrag Rajković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar