Foto: EPA-EFE/Remko de Waal

Velika kazna čeka Holanđanina.

Rai Vloet, fudbaler koji nastupa za Ural iz Jekaterinburga osuđen je na kaznu zatvora od dve i po godine zbog ubistva deteta od četiri godine.

Holanđanin je pre dva dana igrao utakmicu ruske Premijer lige protiv Zenita iz Sankt Petersburga, odigrao je svih 90 minuta, ali je sada dobio presudu koja će mu znatno poremetiti karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

Državno tužilaštvo je krajem marta zbog tog incidenta tražilo tri i po godine zatvora za Vloeta, koji je kriv za strašnu saobraćajnu nesreću.

Vozio je velikom brzinom, oko 200 kilometara na čas, udario je u zadnji deo vozila u kojem je bila četvoročlana porodica, roditelji i dvoje dece.

Nažalost, nesrećni dečak je podlegao teškim povredama i preminuo je u bolnici.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Vloet je priznao da je popio dve, tri čaše na zabavi, a onda seo u vozilo pre nesreće.

„Bio sam na zabavi u Amsterdamu, još uvek je vladao koronavirus i ona se ranije završila. Trebao sam da provedem noć u Amsterdamu, ali doneli smo novu odluku, da idemo u Roterdam. Bez razmišljanja sam počeo da vozim, noga mi je bila na papučici gasa kada sam nameštao tempomat i tad se dogodila nesreća“, rekao je tada Vloet.

Pored kazne zatvora, dobio je i četiri godine zabrane vožnje. Vloet ima pravo žalbe, nije bio u pritvoru i trenutno se nalazi u Rusiji, gde igra za Ural. Ukoliko ne uloži žalbu, može da očekuje poziv u roku od nekoliko meseci na izdržavanje kazne.

BONUS VIDEO Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar